Arriba el primer “Dinar de Llençats”

El diumenge, 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, tindrà lloc una festa popular i solidària al voltant de l’aprofitament.

Aquesta proposta neix de l’espai d’estalvi “Tu no ho llencis!”, que van posar en marxa el Mercat Municipal de Manlleu amb la col·laboració del Casal Cívic Frederica Montseny, el 2015.

El “Dinar de llençats” vol crear consciència en els models de consum que genera el malbaratament i implicar consumidors, comerços i productors en la reducció de residus, d’una manera lúdica i participativa.

És un dinar d’aprofitament fet amb aquells aliments que, tot i ser comestibles, estan fora del circuit comercial perquè estan massa madurs o amb dates de caducitat molt curtes. Els recollirem dels comerços que ens els ofereixin gratuïtament els dies 28 de maig i 4 de juny.

Entitats i associacions de Manlleu s’han sumat a aquesta iniciativa oferint activitats paral·leles a la preparació del dinar, que començarà a partir de les 9h del matí.

També hi haurà l’activitat “Pedala amb energia” , un taller ofert per la Diputació de Barcelona, en el marc de la Setmana de l’Energia, que permet fer crispetes amb l’energia que es genera pedalant en bicicleta.

Per participar en el dinar només cal portar aliments de llarga durada, que es portaran a el banc d’aliments “El Sarró”, i plat, gots i coberts de casa.

I per participar en la festa com a voluntari o voluntària, recollint el menjar, preparant el dinar o bé proposant activitats lúdiques, cal que us adreceu a:

  • Casal Cívic Frederica Montseny | telèfon 93 851 56 84 Marta Cirera
  • Mercat Municipal de Manlleu | telèfon 93 851 50 22 Olga Moreno o bé per correu a [email protected]

+INFO a https://www.facebook.com/tunohollencis/

 

A Manlleu
Fem Xarxa