Acredita’t en ACTIC

El passat mes d’octubre, l’espai elCanal de l’Ajuntament de Manlleu va acollir un curs de preparació per a l’ACTIC mitjà. Dels 15 participants d’aquest curs, 7 ja s’han examinat amb èxit. L’acreditació ACTIC és un certificat de la Generalitat que permet als usuaris demostrar les seves competències en noves tecnologies davant de l’Administració o empreses privades.

Aquesta és la quarta edició que es fa d’aquest curs, adreçada a persones en situació d’atur i que està subvencionat per la Diputació de Barcelona. Cada any es fan dues formacions de 25 hores, als mesos de maig i octubre. Es tracta de cursos en format exprés, en horari intensiu durant una setmana.

El Punt TIC d’elCanal és centre col·laborador d’aquesta acreditació des de la seva posada en marxa l’any 2009.  Si bé és factible que un/a aspirant pugui preparar-se pel seu compte l’ACTIC bàsic, és útil l’assessorament per accedir al mitjà.  Per aquest motiu, des de l’OPE potenciem formacions d’aquest tipus que la Diputació promociona entre els ens locals.En aquests moments, les proves d’ACTIC es segueixen fent a l’espai d’elCanal, al carrer Baixa Cortada de Manlleu, però en les properes setmanes es traslladarà a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA, al carrer del Pont.

Durant aquest temps, s’han examinat a Manlleu 673 persones (406  del nivell bàsic, 227 del mitjà i 4 de l’avançat). La ràtio d’exàmens aprovats del nivell bàsic és d’un 67% i el del mitjà d’un 59%. A més de tenir un nivell de dificultat més elevat el nivell mitjà incorpora les competències de bases de dades i presentacions de diapositives.

Podeu trobar més informació de l’acreditació al actic.gencat.cat}

A Manlleu
Fem Xarxa