• Inici
  • Butlletí
  • Manlleu, membre de la primera Comissió Executiva de l’Associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

Manlleu, membre de la primera Comissió Executiva de l’Associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

32 ajuntaments de Catalunya creen l’associació municipal per fomentar noves formes de produir i consumir democràtiques, solidàries i sostenibles, amb l’objectiu de fer una transició cap a un model econòmic més resistent als efectes de les grans crisis econòmiques

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va participar el passat 17 de maig a l’assemblea constituent de l’Associació Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). A l’acte, que va tenir lloc a Barcelona, es van elegir els ajuntaments que formaran part de la seva Comissió Executiva: Barcelona, Santa Margarida i els Monjos, Manlleu, Badalona, Girona, Mataró, Mieres, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet.

L’objectiu d’aquesta aliança municipal, formada per 32 municipis de Catalunya, és impulsar un model socioeconòmic alternatiu transformador que contribueixi a la reducció de les desigualtats socials i territorials i a promoure una economia al servei de les persones i de la justícia social.

Es tracta, doncs, d’intensificar l’estratègia territorial compartida, per fer de l’Economia Cooperativa, Social, Solidària (ESS) l’impuls cap a un nou model més sostenible.

L’Ajuntament de Manlleu, en el marc de la planificació estratègica del territori, està treballant conjuntament amb les iniciatives d’Economia Social i Solidària pel desenvolupament de l’economia plural del municipi.

El Pla de Treball 2017-2019 que s’ha marcat la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària té tres línies estratègiques d’actuació: ajudar a enfortir l’economia social i solidària a cada municipi, incidir i relacionar-se amb altres actors, i visibilitzar la Xarxa i les iniciatives relacionades per part dels seus membres.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa