Jornada ‘DIÀLEG COMERÇ I URBANISME’ a Manlleu

El passat 15 de maig, el Lab. Espai Coworking Manlleu va acollir la jornada Diàleg comerç i urbanisme. Hi van participar ajuntaments que formen part del projecte Fem UVic-UCC Territori: Ripoll, Sant Hilari, Olot, Torelló i Manlleu. La visió comercial la van aportar les associacions de botiguers d’Olot, Ripoll i Manlleu i tècnics de la Diputació de Barcelona.

La jornada de treball va propiciar un debat enriquidor gràcies a la participació de persones que treballen en àrees municipals diverses (promoció econòmica, comerç, urbanisme i emprenedoria) i també per les aportacions dels representants de diverses associacions de botiguers i tècnics de la Diputació de Barcelona.

Eloi Juvillà, cap de la Secció de Projecció Exterior de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona, va explicar com la societat actual exigeix repensar l’urbanisme i redefinir l’espai públic des d’una nova visió, on els conceptes emergents (sostenibilitat, gènere, vida quotidiana, paisatge i seguretat) esdevinguin les pedres angulars. El model proposat prové de l’evolució de la ciutat compacta on les persones han de ser l’eix de les decisions en la planificació urbana i de l’espai públic: “l’aparador del comerç és l’espai públic”.

Fem UVic-UCC Territori és un projecte del Patronat de la Fundació Universitària Balmes iniciat el 2013 per generar i coordinar àmbits de col·laboració directa entre la Universitat i i les administracions locals.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa