• Inici
  • Butlletí
  • El Mercat municipal de Manlleu presenta el “Tu no ho llencis!” a la 2a universitat d’estiu de Mercabarna

El Mercat municipal de Manlleu presenta el “Tu no ho llencis!” a la 2a universitat d’estiu de Mercabarna

El Mercat va participar , el 2 de juliol, en aquestes jornades dedicades al malbaratament alimentari  donant a conèixer les bones pràctiques que es fan a Manlleu.

Més de 200 persones van assistir a aquestes jornades que va comptar amb la presència de representants de diverses iniciatives, nacionals i internacionals, amb un objectiu comú, lluitar contra el malbaratament alimentari.

La representant de l’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), Rosa Rolle, va recordar que al món es llença un terç dels aliments produïts pel consum humà, en concret 180 kg d’aliments per habitant a Europa i a Catalunya 35.

Durant aquestes jornades es va presentar, en primícia, la Guia per a l’elaboració d’un Pla de Prevenció de Residus i  el malbaratament alimentari a les indústries agroalimentàries impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i pesca de la Generalitat de Catalunya.

Des de Manlleu es va donar a conèixer l’àpat d’aprofitament, el Dinar de llençats, que enguany ha arribat a la 4a edició com a iniciativa pionera a la comarca d’Osona on un centenar de voluntaris, comerços i entitats i associacions col·laboren desinteressadament, amb l’objectiu de crear consciència en els models de consum que genera el malbaratament.

El Dinar de llençats ha recuperat en aquestes 4 edicions 1 tona i mitja d’aliments dels comerços participants i ha servit gairebé 1000 plats elaborats amb aquests aliments que queden fora del circuit comercial pel seu aspecte o bé per tenir una data de caducitat curta.

Podeu trobar més informació http://www.manlleu.cat/viure/medi-ambient/festa-de-l-aprofitament.htm

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa