• Inici
  • Butlletí
  • La fira Porc i Cervesa posa en valor els productes de Manlleu i d’Osona

La fira Porc i Cervesa posa en valor els productes de Manlleu i d’Osona

La 27a edició de la fira PORC I CERVESA tanca de nou una de les edicions amb més visitants, posant en valor el sector cansalader i cerveser artesà de la comarca d’Osona.

La Confraria del Gras i el Magre i La Fundació Oficis de la Carn ha premiat a quatre empreses d’Osona, atorgant de nou el premi a la millor llonganissa tradicional que es fa actualment a Catalunya a un xarcuter de Manlleu.

La fira es consolida, també, com un espai promotor del sector cerveser artesà i del producte de qualitat i proximitat, acollint una mostra de més de 45 cerveses artesanes diferents, i més de 10 empreses de la Xarxa de Productors de la Terra.

Francesc Colom Molas, de l’empresa Carnisseria Colom-Vila SCP, de Manlleu, ha guanyat el 1r premi del 3R CONCURS NACIONAL DE LLONGANISSA TRADICIONAL DE CATALUNYA, organitzat per La Confraria del Gras i el Magre i La Fundació Oficis de la Carn; i el segon premi ha estat per Albert Codina Mas, de l’empresa Embotits del Collsacabra (Cantoni Centre Comercial, SL) de Cantonigrós. La menció de la llonganissa de pagès s’ha atorgat a Sònia Freixas Batista, de l’empresa Can Freixas SL, de Tordera; la menció de la llonganissa de pagès, producció artesana, a Josep Maria Saborit Pratdesaba, de l’empresa Carnisseria-Xarcuteria Saborit, SL, de Calldetenes; i la menció de llonganissa elaborada a Sergi Mas Jiménez, de l’empresa Embotits Vall del Ges SL, de Sant Pere de Torelló. Els premis es van entregar dins dels actes de la fira en el marc de la Fira IMEAT, diumenge 6 al migdia, però es van poder tastar a la fira del porc i la cervesa en un tast de les llonganisses guanyadores del concurs el vespre anterior, a l’Aula del gust de la fira del Porc i la Cervesa. Els premis atorgats i l’alta participació d’empreses de la comarca refermen el fet que a Osona tenim la sort de comptar amb un sector cansalader artesà consolidat, punter, i que elabora un producte de qualitat inmillorable.

D’altra banda, i també dins del marc de la fira, el jurat del Barcelona Beer Festival, organitzador del 1r. CONCURS CERVESA CATALANA DE L’ANY, en el qual aquest any podien participar empreses de tot Catalunya, tant si participaven també a la fira com no. El jurat del concurs, que ha puntuat les cerveses sota els criteris del Beer Judge Certification Program 2015 (BJCP 2015), han valorat un total de 14 cerveses, i va concedir el primer premi a La cervesa catalana de l’any és la Black Block Bourbon BA, una cervesa fosca i intensa, amb una graduació de 13%, que ha reposat en bóta de Bourbon, tot arrossegant-ne part del caràcter. La Signorina, de la Canetenca, va quedar en segon lloc (és una Saison, d’inspiració belga, amb un gir especiat addicional gràcies a l’addicció de cardamom i sègol) i de nou una empresa de la comarca (Cia. Cervesera del Montseny) tanca el concurs amb el 3r premi, concedit a Mala Vida, que destaca per la seva intensitat i plenitud, amb matisos de cafè o xocolata negra notables, derivats dels malts torrats.

La fira també és el marc en el que la revista CUINA.CAT organitza i entrega cada any un CONCURS DE RECEPTES DE BLOGGERS GASTRONÒMICS, a banda de diverses activitats gastronòmiques del DIA CUINA, que consoliden la fira com a espai gastronòmic d’interès nacional.

L’edició d’enguany, que ha inclòs més de 30 activitats gastronòmiques, ha comptat, també, amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, que ha organitzat 4 activitats per dinamitzar, promoure i donar a conèixer les empreses osonenques de la Xarxa de Productes de la Terra, fet que corrobora la fira com a un escenari indiscutible per a la promoció i divulgació d’empresaris i productors del sector agroalimentari, cerveser artesà i gastronòmic.

Satisfets dels resultats i la trajectòria de la fira, des de l’OPE esperem poder continuar impulsant i dinamitzant el sector durant molt de temps, i convidem a les empreses que encara no hi han participat o col·laborat, a viure i gaudir de la propera edició. Hi sereu benvinguts!

Trobareu més informació a la web www.porcicervesa.cat

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa