• Inici
  • Butlletí
  • ‘Treballar d’auxiliar sociosanitària’ un informe creat conjuntament amb les residències d’Osona

‘Treballar d’auxiliar sociosanitària’ un informe creat conjuntament amb les residències d’Osona

A la jornada Cuida’m que va tenir lloc el passat divendres es va presentar el document Treballar d’auxiliar sociosanitària. Reflexions aportades per residències de la comarca d’Osona, elaborat per l’OPE Formació i Activem Cooperativa en un treball conjunt amb més de 30 residències d’Osona.

El document fa un retrat de diversos trets característics i alguns problemes de l’ocupació. Un d’ells és el poc reconeixement social i cultural que encara té la professió. Es mantenen antics estigmes i estereotips sobre les residències i els mitjans de comunicació ofereixen generalment notícies negatives dels centres i els seus professionals. Els programes formatius donen també una importància menor a aquests estudis que a altres disciplines com infermeria o educació infantil. Les mateixes cuidadores tenen una baixa autoestima i sovint ni els residents ni les famílies acaben de valorar la seva tasca.

Es tracta d’una feina poc cuidada: hi ha pocs professionals, sovint sense la formació necessària, amb uns horaris poc estables i, a més, amb un baix salari. Això ha afavorit la cultura del treball en negre i la  dispersió dels seus professionals cap a altres sectors amb millors condicions laborals.

El document, però, mostra com, davant del panorama amb què es troben els centres (no es poden oferir més hores ni sous més elevats a les professionals), aquests apliquen algunes bones pràctiques: valorar la tasca per fidelitzar-la, buscar la flexibilitat horària i la conciliació familiar, disposar d’espais de descans, creació d’equips de treball més horitzontals, preparació de calendaris laborals amb més previsió i la voluntat d’empoderar les auxiliars pel desenvolupament de la seva tasca.

Més enllà de l’augment de finançament del sector, sembla clar que cal una millora per  de la percepció social i, fins i tot, professional del sector. Cal posar en valor la professió, despertar la vocació i premiar l’actitud de les persones, afavorir la cohesió entre els professionals i crear entorns de treball que permetin recolzar els treballadors per tal que sentin que formen part d’un equip més gran.

A continuació podeu consultar el document sencer amb totes les aportacions i propostes:

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa