• Inici
  • Butlletí
  • El Mercat Municipal de Manlleu participa al Congrés de Mercats Municipals de Catalunya

El Mercat Municipal de Manlleu participa al Congrés de Mercats Municipals de Catalunya

El primer Congrés de Mercats Municipals de Catalunya, celebrat aquest dilluns 18 de novembre, va aplegar a professionals del sector i experts de diferents àmbits en un espai de debat i intercanvi de coneixement per afrontar el canvi d’hàbits de consum i els reptes i oportunitats.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, va inaugurar el Congrés destacant que “els mercats són una peça clau del model comercial català, amb una contribució que va més enllà del mateix teixit comercial pel seu rol en la cohesió social dels municipis”. 

En el debat sobre bones pràctiques, el Mercat Municipal de Manlleu va compartir el seu pla de dinamització i quins són els seus reptes de futur, al costat de representants dels Mercats de Tarragona, Montgat i Salt.

Segons l’estudi realitzat per la Direcció General de Comerç a partir de seu Cens de Mercats  Municipals i presentat el en marc del Congrés, els mercats municipals de Catalunya generen 11.800 llocs de treball directes. Aquesta xifra representa el 6,73% del total de treballadors dels sector del comerç al detall alimentari de tot Catalunya. A més dels 11.800 treballadors directes, l’estudi estima  que els mercats municipals generen 27.000 llocs de treball indirectes.

Així mateix, Catalunya compta actualment amb 168 mercats municipals, ubicats en 92 ciutats catalanes i repartits en 23 comarques. En total, sumen 6.279 parades (37,4 parades de mitjana).

De cara a 2020, està prevista la creació de la Taula de Treball dels mercats, amb l’objectiu de poder debatre els reptes del sector i establir línies de treball prioritàries consensuades.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa