Manlleu fa una aposta per l’autoconsum elèctric

L’autoconsum energètic desperta un gran interès a Manlleu. Unes 40 persones van participar dilluns a la xerrada informativa adreçada a la població per informar de les novetats en aquest àmbit i conèixer de primera mà algunes de les empreses instal·ladores d’aquesta tecnologia.

Eudald Sellarès, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, va obrir l’acte destacant l’aposta que es fa des del consistori per incentivar l’ús de les energies renovables en la mateixa administració i entre la ciutadania.

La nova normativa (RD 244/2019) facilita la instal·lació de plaques fotovoltaiques en l’àmbit domèstic i ofereix uns tràmits més ràpids i senzills. A això s’hi sumen les bonificacions a les taxes municipals per a instal·lacions d’autoconsum. Aquestes entraran en vigor l’1 de gener de 2020 i també s’hi podran acollir instal·lacions legalitzades en els últims dos anys.

Es preveuen unes bonificacions de fins al 50%, i per un període màxim de cinc anys, en la quota de l’impost de béns immobles (IBI). L’import màxim dependrà de la potència instal·lada. També es podrà bonificar fins al 95% de l’impost de construccions i obres (ICIO) per potències d’entre 1 i 5 kW i fins el 75% en instal·lacions de 5 a 15 kW. Aquesta s’aplicarà només sobre la part del Pressupost d’Execució Material (PEM) corresponent a la instal·lació d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

La xerrada, organitzada per l’OPE Manlleu i que va tenir lloc al Coworking del Lab Manlleu, va comptar amb la participació d’empreses de Manlleu que s’encarreguen de fer la instal·lació d’aquesta tecnologia: Electricitat Anglada (amb Altimiras Enginyers), Lavola-Anthesis (amb INALCO) i Lluís Sellabona. El format de la trobada va afavorir un diàleg directe entre la ciutadania interessada en aquest tema, i els professionals per tal de resoldre dubtes i incidir en els elements claus d’aquestes instal·lacions.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa