• Inici
  • Butlletí
  • Pla d’acció de Desenvolupament Econòmic i Social de Manlleu i l’àrea de relació territorial 2020-2024

Pla d’acció de Desenvolupament Econòmic i Social de Manlleu i l’àrea de relació territorial 2020-2024

El ple de l’ajuntament del passat desembre 2019 va aprovar per unanimitat el Pla d’acció de desenvolupament econòmic i social de Manlleu i l’àrea de relació territorial 2020-2024 (d’ara endavant pla).

L’objectiu general del pla és generar oportunitats i donar resposta a les necessitats de les persones, les empreses i el territori per tal de millorar la qualitat de vida i el benestar social de la ciutadania, crear ocupació de qualitat i donar suport i diversificar l’activitat econòmica, i fer-ho amb cooperació pública privada a Manlleu i amb la seva àrea de relació territorial (Voltreganès, Collsacabra, Roda de Ter i Masies de Roda).

El pla explica el model de governança amb el que es treballa des de l’OPE, i que té com a principis i valors la coconstrucció pública privada, la innovació pública, la sostenibilitat ambiental, la igualtat de gènere, la cohesió i inclusió social, l’eficàcia i l’eficiència i la transversalitat.

El pla ha recollit tots els processos de participació dels agents del territori a partir dels documents estratègics dels darrers anys i s’ha elaborat amb un treball conjunt per part de tot l’equip de l’OPE.

El pla inclou tres dimensions i eixos estratègics:

  • Persones: Millora de la formació, l’ocupació i la qualitat en el treball
  • Empreses: Diversificació de l’activitat econòmica; millora del teixit empresarial, comercial i industrial; i impuls de l’emprenedoria.
  • Territori: Avanç en la planificació estratègica i consolidació de la cooperació pública privada en la promoció de la ciutat i el territori

Aquests eixos es concreten en 12 programes i 67 projectes concrets, els quals s’aniran desenvolupant i executant en els propers anys. L’equip polític i tècnic té un bon full de ruta per assolir l’objectiu general descrit i poder-lo compartir amb els agents del territori.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa