• Inici
  • Butlletí
  • PROJECTES INNOVADORS I EXPERIMENTALS PER MILLORAR L’OCUPACIÓ

PROJECTES INNOVADORS I EXPERIMENTALS PER MILLORAR L’OCUPACIÓ

L’objectiu d’aquests projectes és crear i mantenir ocupació i millorar l’activitat dels sectors productius que la generen. Des de l’OPE treballem per cercar noves maneres de respondre als reptes que planteja la realitat socioeconòmica i ocupacional de Manlleu.

Així doncs, durant aquest any durem a terme un seguit de projectes que tenen com a característica comuna la innovació, tant pel que fa a la manera de donar resposta a les necessitats com al fet que es faran en col·laboració amb diverses entitats del territori. Aquest projectes són experimentals perquè serà la primera vegada que els portarem a terme.

Un dels projectes posa el focus en la indústria 4.0, que suposa la transformació digital de les empreses, per donar resposta al repte d’enfilar-nos al tren de la societat 4.0 que, com a societat i com a territori, tenim. Les activitats es portaran a terme tant en petites i mitjanes en empreses com en organitzacions empresarials de caire social.

L’OPE té identificats quins són els nous perfils professionals que les empreses requeriran en un futur immediat. Per tal de tenir persones treballadores preparades per ocupar aquests nous llocs de treball, es farà formació a mida a les empreses.

També hem detectat un desencaix entre l’oferta i la demanda en alguns sectors. Un dels sectors que presenta aquest desajust és el sociosanitari, concretament en la tasca d’auxiliar de geriatria. Per això, a banda de continuar amb les activitats de formació de noves professionals, impulsarem una xarxa de residències de gent gran que permetrà engegar accions conjuntes per a la millora d’aquest sector d’activitat.

El darrer projecte es durà a terme en col·laboració amb diverses iniciatives d’economia social i solidària i té com a objectiu millora les competències d’aquelles persones més desafavorides.

Aquest projectes tenen una durada d’un any. Així, doncs, en acabar aquest any, els projectes estaran executats i els donarem a conèixer a altres entitats de promoció econòmica de la nostra comarca per si els poden aplicar en els seus territoris.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa