• Inici
  • Butlletí
  • El Servei Eina facilita l’accés laboral a persones amb discapacitat intel·lectual

El Servei Eina facilita l’accés laboral a persones amb discapacitat intel·lectual

El passat dijous, 5 de març, dins del programa de l’OPE a Ràdio Manlleu, A Manlleu Fem Xarxa, vam conèixer Eina, un servei vinculat a Sant Tomàs que facilita l’accés al món laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual. Vam conversar amb la seva directora, l’Anna Gutiérrez; amb Marta Clos, tècnica d’inserció laboral, i amb Imane Kouhli, usuària del Servei.

L’Anna Gutiérrez destaca l’objectiu principal d’Eina: “volem que les persones del servei treballin en entorns com més normalitzats millor i, per aconseguir-ho, oferim diverses accions formatives, per preparar les persones. A continuació, busquem llocs de treball que s’ajustin als seus perfils i donem suport durant tota la contractació”.

Eina té 156 persones vinculades, de les quals 109 ja treballen i la resta s’estan formant. Un 80% d’aquestes persones tenen un contracte indefinit, mostra del bon encaix que es fa entre l’empresa i la persona treballadora.

Marta Clos, una de les tècniques del servei explica els diferents tipus de contactes que s’estableixen amb les empreses: “l’objectiu principal sempre és la contractació, però també participen en el nostre projecte a través de pràctiques, visites o xerrades. Sovint, l’empresa ens facilita tasques que podem fer al centre, i d’aquesta manera aconseguim una formació molt pràctica i adaptada a les necessitats de les empreses”.

També va assistir al programa l’Imane Kouhli, una jove que actualment treballa a l’empresa Viena i que es mostra molt satisfeta amb la seva experiència: “estic molt contenta amb el procés i amb la meva feina. Em motiva molt anar cada dia a treballar, ja que em permet ser més autònoma i això t’empeny a aconseguir coses cada dia”. La Imane recomana a les empreses que donin una oportunitat a persones amb discapacitat, perquè, com ella diu “segur que no els fallaran”. Per la seva banda, Anna Gutiérrez, com a directora, també anima a les empreses a participar-hi: “aquest és un projecte consolidat, amb 27 anys de recorregut. I això és gràcies a la col·laboració de les empreses. Fem una crida perquè ens obrin les portes, que coneguin el projecte i veuran que, més enllà de la bonificació que puguin aconseguir, estan participant en un benefici molt més positiu, el desenvolupament d’una persona”.

Trobareu més informació del Servei Eina al web  de Sant Tomàs: www.santtomas.cat.

Podeu escoltar el programa  del 5 de març de ‘A manlleu Fem Xarxa’ a l’apartat de podcasts del web de Ràdio Manlleu:

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa