Consells energètics 2018: desembre – Gestió eficient del consum d’electricitat

Durant el 2018 hem donat diversos consells per aconseguir que les empreses siguin més eficients en el consum de l’energia.
Avui publiquem l’últim article de la sèrie. Podeu consutar-los tots a través de l’etiqueta Consells Energètics

L’energia elèctrica és un subministrament bàsic i suposa una despesa cada vegada més important en les empreses. Si tenim cura de consumir-la de manera més eficient podem optimitzar aquests costos.

Alguns aparells, només pel fet d’estar endollats, ja consumeixen energia encara que no estiguin en funcionament. Aquests consums s’anomenen ocults o vampírics. Amb la instal·lació de petits programadors podem fer que els equips no estiguin permanentment consumint i, a més, podem fer-los funcionar en períodes tarifaris més òptims si tenim contractada una tarifa de discriminació horària.

La discriminació horària (DH) per a llars i petites empreses la podem demanar en les tarifes 2.0 i 2.1 (fins a 15 KW de potència contractada). S’ha de contractar a la companyia comercialitzadora que ens factura la llum. La DH divideix el dia en dos períodes horaris i el preu de l’energia canvia a cada tram horari. El tram de nit i matí (vall) és més barat, i el de tarda (punta) una mica més car, per tant, si a l’empresa es treballa tot el dia, normalment ja surt a compte contractar aquesta modalitat, especialment en comerços i oficines. A més, permet traspassar consums a hores més econòmiques i així reduir del cost de l’energia. Els contractes amb  potències superiors a 15 kW (tarifes 3.0, 3.1) ja tenen de per sí tres períodes horaris amb preus diferents.

Des de l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu oferim a empreses i comerços un servei gratuït d’assessorament en eficiència energètica.

Podeu sol·licitar-ho o demanar més informació trucant al 93 851 50 22 o bé escrivint un correu electrònic a [email protected]

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa