EMPRESA DEL MES: Fundació Humanitària Dr. Trueta

Activitat, antecedents i evolució

Entitat pensada i creada per actuar conjuntament en tres fronts alhora: el reaprofitament de medicaments, l’atenció a necessitats farmacològiques del Tercer Món i la possibilitat d’oferir inclusió social a persones amb malaltia mental, amb la feina de separar, classificar i reaprofitar medicaments sobrers dipositats en contenidors en els centres d’atenció primària (CAP).

Malauradament, la normativa actual no permet reaprofitar cap medicament. Però la Trueta participa en la separació i classificació de 8 tones mensuals de medicaments per tractar-los adequadament com a residus, a més de diversificar les activitats en la gestió de tòners, envasos, tèxtil, RAESS i la destrucció de documents confidencials. En la mateixa línia de reciclatge i disminució de residus, tenen una botiga de segona mà al número 123 de l’avinguda de Roma de Manlleu on s’hi pot trobar roba, complements, llibres, mobles i objectes de decoració a un preu simbòlic.

  • Elements diferencials, valor afegit

La reutilització i la recuperació de materials són activitats que per si mateixes tenen un vessant d’interès públic, atès que comporten una minimització en l’impacte ambiental i sovint també impliquen un estalvi econòmic. A l’activitat de gestió de residus, a més, s’hi pot afegir el vessant social, utilitzant els recursos per tirar endavant el projecte d’inclusió social que porten a terme des de l’any 1993.

  • Què aporta l’empresa a Manlleu

Amb la venda de roba i parament de la llar de segona mà a uns preus molt reduïts,  afavorim que les persones residents al municipi de Manlleu amb dificultats econòmiques,  puguin accedir a aquest tipus d’articles a un preu molt econòmic.

D’altra banda, l’actual creixement de la moda vintage, fa que siguin moltes, i variades, les persones que s’interessen per aquest tipus de botigues i que, per tant, es puguin adequar a diferents tipus de consumidors.

  • Projectes de futur

Amb el propòsit d’incentivar la inserció sociolaboral de persones amb malaltia mental, tenen previst engegar un projecte d’aprofitament del residu tèxtil, que més enllà de posar a la venda roba apta pel segon ús, aprofundeixi en la costura creativa amb la roba no apta per un segon ús i evitar que vagi a parar als abocadors.

Nom empresa: Fundació Humanitària Dr. Trueta
Sector / Activitat: Inserció Sociolaboral de persones amb malaltia mental (+ 65% de disminució)
Nombre de treballadors/es: 21
Data creació: 23/10/1993
[email protected] | www.trueta.cat

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa