Un 2017 ple de reptes

Fa pocs dies que hem encetat el 2017 i aquest inici comporta projectes il·lusionants en l’àmbit econòmic. Personalment quan penso en la promoció econòmica de Manlleu penso en un tot, penso en la ciutat. Perquè entenc que tot és promoció econòmica: comerç, indústria, turisme, activitat cultural, fires, mercats, formació, inserció laboral, emprenedoria… Un tot per a Manlleu.

En l’apartat comercial continuarem donant suport al nostre comerç local, una joia per al nostre municipi. Ho farem amb formació específica, ajuda tècnica, assessorament i millorant la Primavera Encantada, Retail Tour, La Nit de Comerç, Manlleu Galeria d’Art, Pop up Express, el Badanadal… i, en definitiva, totes les iniciatives en les quals ens puguem sumar. Gràcies a les bonificacions de taxes que vam aprovar al ple d’octubre, nous establiments que vulguin obrir les seves portes se’n veuran beneficiats. Fent-nos encara més competitius, sempre amb cooperació amb el MAB.

També treballarem per la indústria, seguint el pla d’acció que hem redactat i compartit amb els industrials, prioritzarem que la fibra òptica arribi als polígons. És una feina que haurien de fer les empreses de comunicacions, però que, degut a la urgència, desenvolupa l’Ajuntament de Manlleu. Un altre treball que estem projectant són les noves zones industrials perquè les nostres empreses puguin seguir creixent. Les connexions terrestres també ens preocupen i les millores dels accessos a través de Torelló i la Gleva poden desencallar-se en els pròxims anys.

Continuarem l’atenció a les persones desocupades i vetllarem per la seva formació integral, impulsant el Centre de Formació Integral de Manlleu. Un equipament que compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya des dels seus inicis i que pot esdevenir un model d’èxit per a tot el país. A través del servei d’ocupació i empresa de l’OPE seguirem fent possible la reinserció laboral de molts manlleuencs i manlleuenques, ja sigui a empreses de la ciutat o dels voltants.

Un altre equipament que serà una realitat aquest primer trimestre serà el LAB, espai de coworking, situat a l’antiga Biblioteca de Gràcia. Un espai on emprenedors i emprenedores poden iniciar la seva carrera professional. Si els podem posar les coses fàcils, ho fem.

Eudald Sellarès
Regidor de Promoció Econòmica, Indústria i Joventut

Etiquetes

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa