• Inici
  • Butlletí
  • Dos dies de cooperació per donar impuls a l’Economia Social i Solidària (ESS)

Dos dies de cooperació per donar impuls a l’Economia Social i Solidària (ESS)

L’entorn natural i rural, la presència d’un riu i de façana fluvial a la que no vol donar-se l’esquena, l’existència de sector industrial i la similitud en nombre d’habitants són alguns dels elements en comú que Manlleu comparteix amb les poblacions d’Hernani (País Basc), Cardedeu i Arbúcies.

Aquestes similituds cobren encara més sentit si es comparteix també la voluntat de fomentar polítiques públiques de desenvolupament local també des de l’òptica de l’Economia Social i Solidària (ESS): aquella economia que situa la persona i la comunitat al centre de la seva activitat, i prioritza el benestar col·lectiu per davant del benefici econòmic.

En aquest entorn i durant els dies 1 i 2 de febrer, personal tècnic i polític de tots quatre municipis han compartit experiències que s’estan portant a terme en cadascun d’ells i que poden servir com a exemple i punt de partida per a noves iniciatives.  L’objectiu, el d’aprendre i detectar oportunitats d’actuació orientades a millorar la qualitat de vida de les persones a través de polítiques de desenvolupament socioeconòmic que puguin contrarestar situacions actuals de desequilibri, desigualtat i exclusió social.

Les jornades es van organitzar a través de diversos formats de treball per tal d’explorar les múltiples possibilitats que l’Economia Social pot aportar a cada municipi. Més enllà de l’intercanvi d’experiències, es va crear un debat molt ric on es va demostrar que aquest model d’economia és una realitat, que pot aportar valor a la societat i que pot aplicar-se en tots els àmbits de relació entre administració pública, empresa i societat.

Tal com va destacar l’alcalde d’Hernani, Luix Intxauspe, aquesta experiència ha servit “per deixar de mirar enrere per veure què hem fet i començar a caminar plegats”. Algunes de les característiques socioeconòmiques compartides entre municipis van evidenciar la necessitat de seguir treballant: de manera conjunta, en una xarxa que va més enllà del territori proper, però també a nivell local, adaptant les diverses propostes a la realitat social i econòmica de cada municipi.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa