Consells energètics 2018: març- Els consums ocults

Continuem amb la sèrie de consells perquè el 2018 aconseguim ser més eficients en el consum de l’energia.

És habitual trobar, tant a empreses com a domicilis, equips i instal·lacions amb un funcionament continuat, sense que  aquest ús estigui justificat.

Alguns aparells, només pel fet d’estar endollats ja consumeixen energia, encara que no estiguin en funcionament. Aquests consums s’anomenen ocults o vampírics. Per tal d’aconseguir ser més eficients en el nostre consum elèctric, és important acabar amb aquestes despeses injustificades.

Existeixen diferents mesures per a evitar aquests consums ocults que ens poden ajudar a racionalitzar el nostre consum elèctric:

  • Configuració en mode d’estalvi d’energia d’aquells aparells que ho permetin (pantalles, ordinadors, equips de so, etc.)
  • Instal·lació i configuració de sistemes d’encesa i apagada automàtics d’enllumenat exterior.
  • Instal·lació de petits programadors elèctrics. Permeten programar els equips perquè no estiguin permanentment consumint. En cas que tinguem contractada la discriminació horària en la nostra tarifa de llum, podem fer que funcioni en períodes tarifaris més òptims (nit i matins). Aquests programadors suposen una inversió aproximada d’uns 15 euros.

Amb aquestes mesures de reducció de consums ocults podem arribar a aconseguir un estalvi superior a l’1% de la despesa elèctrica.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa