Consells energètics 2018: setembre – Manteniment del sistema de calefacció

Continuem amb la sèrie de consells perquè el 2018 aconseguim ser més eficients en el consum de l’energia.

Abans de que arribi el fred, cal que tinguem a punt el sistema de calefacció del nostre establi-ment, local, o nau comercial. La despesa en calefacció en els mesos d’hivern és molt elevada, ja que es vol mantenir un confort tèrmic adequat per als treballadors i clients.

Els elements que formen part del sistema de calefacció i que haurem de revisar són: el generador de calor, el circuit de distribució i els emissors de calor. El manteniment de la caldera ha d’anar a càrrec de personal expert i autoritzat. És molt important l’optimització de la combustió en els equips generadors de calor.

Es recomana que, al procedir a la inspecció anual obligatòria, es sol·liciti a l’empresa mantenidora que també realitzi un anàlisi de combustió i ajusti l’oxigen d’entrada al cremador a l’òptim, segons el combustible, per garantir el seu màxim rendiment. Amb aquesta acció s’estima un potencial d’estalvi energètic d’un 5. Altres accions senzilles i efectives són per exemple la purga de radiadors, la neteja de filtres i emissors de calor, etc.

Si la instal·lació és antiga, segurament ha perdut eficiència i el millor és canviar a un sis-tema més adequat a les característiques de l’establiment. En aquest sentit cal tenir present adquirir maquinària amb una alta eficiència energètica, al mercat hi ha moltes opcions. També és interessant tenir en compte utilitzar fonts d’energia renovables i poc contaminants, i incorporar sistemes de control i gestió de l’energia.

Qui et pot ajudar?
A Manlleu existeixen professionals que et poden ajudar i assessorar tant en el manteniment com en la renovació del sistema de calefacció. Consulta la base de dades del Manlleu Empreses al web manlleuempreses.
Des de l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu oferim als establiments comercials un servei gratuït d’assessorament en eficiència energètica. Pots sol·licitar-ho o demanar més informació trucant al 93 851 50 22 o bé escrivint un correu electrònic a [email protected]

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa