Consells energètics 2018: Octubre – Revisar el tancament per evitar la pèrdua de calor

Continuem amb la sèrie de consells perquè el 2018 aconseguim ser més eficients en el consum de l’energia.

Amb l’arribada del fred necessitarem calefactar els nostres locals per a poder garantir el benestar de les persones. La despesa energètica de calefacció és una part molt significativa del total de la factura.

És important que el local estigui ben aïllat per evitar que s’escapi l’escalfor. Això dependrà de les característiques constructives de l’edifici i també del tipus de tancaments de portes, finestres i aparadors. S’ha de mirar que estiguin en condicions, que mantinguin certa estanquitat i que no deixin escapar l’escalfor. Si presenten deficiències, cal estudiar la substitució per altres que presentin un millor aïllament tèrmic.

Hi ha diversos materials pels marcs de les portes i finestres. La fusta, el PVC i l’alumini són els més habituals. L’alumini és un metall, per tant, excel·lent conductor del fred i de la calor, i no és eficaç com aïllant tèrmic. Per a solucionar aquest problema cal incorporar al marc el sistema de trencament de pont tèrmic: evitar que la cara exterior de la finestra i la interior tinguin contacte entre si mitjançant la col·locació d’un separador de goma. Així, a l’hivern, el fred no passa a l’interior i, a l’estiu, la frescor de l’aire condicionat no es perd cap a l’exterior.

Els tancaments de PVC són molt duradors, sempre que es faci un correcte manteniment i es netegi la pols de les superfícies. La fusta és també un bon aïllant però requereix més manteniment i no té tanta durada.

Qui et pot ajudar?

En cada cas el millor és demanar consell a l’instal·lador de confiança. A Manlleu existeixen professionals que et poden ajudar i assessorar. Consulta la base de dades del Manlleu Empreses al web manlleuempreses.

Des de l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu oferim als establiments comercials un servei gratuït d’assessorament en eficiència energètica. Pots sol·licitar-ho o demanar més informació trucant al 93 851 50 22 o bé escrivint un correu electrònic a [email protected]

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa