Consells energètics 2018: Novembre – Regulació del termòstat durant l’hivern

Continuem amb la sèrie de consells perquè el 2018 aconseguim ser més eficients en el consum de l’energia.

Als comerços i edificis d’oficines la despesa energètica durant els mesos d’hivern és molt elevada. A Manlleu, de manera habitual, es pot arribar a unes temperatures molt baixes, per sota dels 0 ºC. Això implica un elevat règim d’ús dels aparells i sistemes de calefacció dels locals, per donar confort als seus usuaris.

Es recomana que la temperatura interior estigui entre 19 i 21 graus. Qualsevol increment, a més de provocar un excés de calor, suposa una despesa important. Només per cada grau que pugem la temperatura de la calefacció s’incrementa en un 7% el consum d’energia. 

Una de les propostes per ajudar a estalviar energia i diners és la instal·lació de termòstats i rellotges programables per a regular la temperatura de les diferents zones i els temps de funcionament. Permeten programar diferents temperatures, adaptant-se als horaris de treball i ús de l’establiment. Com més opcions de programació millor, ja que cada dia de la setmana el règim d’ús serà diferent.

Segons el tipus d’instal·lació es recomana mantenir una temperatura mínima d’uns 17 ºC. Consulteu el vostre instal·lador de confiança per tots el dubtes que tingueu en relació al funcionament òptim dels vostres equips.

Qui et pot ajudar?

En cada cas el millor és demanar consell a l’instal·lador de confiança. A Manlleu existeixen professionals que et poden ajudar i assessorar. Consulta la base de dades del Manlleu Empreses al web manlleuempreses.

Des de l’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu oferim als establiments comercials un servei gratuït d’assessorament en eficiència energètica. Pots sol·licitar-ho o demanar més informació trucant al 93 851 50 22 o bé escrivint un correu electrònic a [email protected]

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa