S’estrena l’Observatori Econòmic de l’Antena Local a Manlleu

La crisi ecomòmica, com no podia ser d’altra manera, ha estat el tema de conversa del dinar convocat avui dijous per la Cambra de Comerç amb els alcaldes d’Osona nord. La trobada, que ha tingut lloc en un restaurant del passeig de Sant Joan, de Manlleu, ha servit per estrenar l’Observatori Econòmic de l’Antena Local a Manlleu (Osona Nord), que promou la delegació comarcal de la Cambra, que presideix l’industrial Oriol Guixà.
Avui s’ha reunit per primer cop l’Observatori Econòmic de l’Antena Local a Manlleu (Osona Nord) de la Cambra de Comerç de Barcelona, sota la presidència de Oriol Guixà, president del Consell de la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona.
Hi han assistit, a més del vicepresident del Consell Comarcal, Josep Colomé,  quatre alcaldes de Osona Nord (Pere Prat, de Manlleu, Jordi Fàbrega, de Sant Pere de Torellò; Joan Sadurní, de Sant Vicenç de Torellò i Lluis Bassas, alcalde accidental de Torelló. Així mateix, hi ha estat el president de l’Associació d’Empresaris de Manlleu, Miquel Altimiras i els representants de les empreses Ebenisteria i Decoració Pujades, Tesem, Mecakim, Gepork i Gircon.
En representació del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, hi ha assistit el regidor de promoció econòmica de l’Ajuntament de Torellò, Marc Fontserè. L’Esquirol ha estat representat pel seu regidor de Promoció Econòmica, Àlex Montanyà, i Roda de Ter, per el seu primer tinent d’alcalde, Esteve Franch.
Per part de la Cambra, ha assistit Pilar Perea, la responsable de delegacions i coordinadora del programa Antena. Durant el dinar, han sortit, entre d’altres, un munt d’àrees en les quals cal una acció decidida, i s’ha acordat començar de treballar en aquestes direccions:
 • formació (a travès del FORCEM i la Universitat)
 • sector porcí
 • sector del metall
 • salut
 • residus (purins i fangs)
 • torneria
 • agricultura i ramaderia
 • alimentació
Pel que fa als ajuntaments, s’ha près la decisió unànime d’encetar la recerca de projectes que s’inscriguin en les àrees dels sectors esmentats. Així mateix, es decideix convocar una propera reunió en el termini d’un mes en la qual es prendran decisions en quant a la definició dels projectes proposats en els sectors d’interès empresarials esmentats.
Els assistents han remarcat que la iniciativa de l’Antena Local de Manlleu és molt positiva per tal de reunir en una mateixa taula als representants municipals i als empresaris i que cal seguir treballant en aquesta línia. S’ha de estar al cas i no duplicar temàtiques si es sap que d’altres entitats ja hi treballen. Si s’engeguen estudis, cal evitar que siguin estèrils i procurar que serveixin per tenir un millor coneixement de la situació i afavorir la presa de decisions. Així mateix, s’ha pres partit pel territori.
Aquest programa neix de la voluntat d’apropar i promoure l’accés de totes les pimes a la xarxa de serveis que donen les cambres de comerç. També es cerca superar les barreres de la distància en la creació de pimes i millorar el grau d’informació de las necessitats de les pimes, mitjançant una xarxa d’Observatoris Econòmics Locals. La posta en marxa de cada antena és el fruit d’uns convenis entre cada cambra de comerç, l’ajuntament corresponent i el Consejo Superior de Cámaras, amb el suport del Fons Social Europeo.

Una de les actuacions claus del programa Antenes és el desenvolupament dels Observatoris Econòmics Locals, que serveixen per a efectuar diagnòstics dinàmics de la realitat i conèixer les necessitats i les demandes del teixit productiu territorial. Els seus objectius són:

 • Actuar com instrument proper de la detecció de problemàtiques.
 • Servir de termòmetre per captar i desenvolupar projectes de suport empresarial.
 • Conscienciar i sensibilitzar les autoritats locals i regionals sobre la realitat empresarial local
 • Constituir opinió pública al si de la societat civil local mitjançant fòrums de debat ben fonamentats.

document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

Etiquetes

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa