• Inici
  • Manlleu a la xarxa
  • Una empresa de Manlleu idea una màquina per facilitar l’entrenament de pilots de ral·lis i Fórmula 1

Una empresa de Manlleu idea una màquina per facilitar l’entrenament de pilots de ral·lis i Fórmula 1

Mecanitzats Muntada, una empresa metal·lúrgica de Manlleu, ha ideat una màquina pensada per les necessitats d’entrenament dels pilots d’automobilisme, tant de ral·lis com de fórmula 1. La iniciativa parteix d’un encàrrec personal que va fer Dani Solà quan disputava el Campionat del Món del 2005 i darrere del projecte hi ha un altre apassionat del món del motor, Kini Muntada, que ha estat copilot de Nani Roma i Àlex Crivillé després d’haver-se proclamat campió d’Espanya amb Mia Bardolet el 1993.

És així com proclama que “m’ho passo bé fent-ho” el que va partir com una necessitat del pilot osonenc per reforçar la musculatura del coll. A partir de la incorporació d’unes politges i uns pesos s’entrena aquesta zona del cos adoptant la postura del pilot en competició amb l’objectiu d’evitar problemes cervicals o de pèrdua de visió.

“És una màquina que no existia”, ressalta Muntada, que en aquests moments en té tres unitats fabricades. Una és a Sport Evolució, un gimnàs d’elit on entrenen tant Solà com Pedro Martínez de la Rosa, entre altres. L’altra la va adquirir Luis Moya per a la seva escola de pilots i la tercera la té Xevi Pons. Ara també n’està evolucionant una de pneumàtica per als pilots de GP2 Dani Clos i Miki Monràs. L’empresa també col·labora amb el Mundial de motociclisme fabricant suports per a les càmeres subjectives que porten les motos.

Via : El9Nou

}

A Manlleu
Fem Xarxa