• Inici
  • Manlleu a la xarxa
  • 150 assistents a les Jornades Tècniques Fira de Reis van tractar el tema de la venda de proximitat

150 assistents a les Jornades Tècniques Fira de Reis van tractar el tema de la venda de proximitat

Amb el títol “Venda de proximitat, eines per arribar al consumidor”, durant la jornada es van  realitzar tres ponències i dues taules rodones.

Al matí, Ramón Sentmartí, cap de la Unitat de Comercialització Agroalimentària de la Direcció de Comerç, va introduïr els conceptes de venda directa i comerç de proximitat. Després el Dr. Jesús Contreras, catedràtic d’Antropologia Social de la UB i director de l’Observatori de l’Alimentació, va explicar quines són les tendències actuals en el consum de productes agroalimentaris. Tot seguit, en la taula rodona es va debatre com estructurar l’empresa comercialitzadora dels productors que volen fer venda directa i va comptar amb la presència dels senyors Urbici Escudé, representant d’Osona Terra, Oriol Urgell, gerent d’ACREFA, Jordi Terrades, gerent d’ADRINOC, Joan Faja, gerent de l’Agrària de Torelló SCCL i Joan Arola, cap de l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

El dinar que es va servir als assistents va ser especialment elaborat amb productes d’empreses agroramadares de la comarca d’Osona que venen directament al consumidor.

A la tarda, la ponència va ser a càrrec del Sr. Gerard Costa, professor d’ESADE, que va tractar el tema del màrqueting, donant eines per arribar millor al consumidor. Tot seguit es van exposar les experiències pràctiques de venda directa de les empreses Carns Martí, Carns i Embotits Collfred i Formatges Mas el Garet, i es va continuar amb una taula rodona.

Al migdia també es va fer el lliurament de premis de la tercera edició del premi “Sostenibilitat i Innovació: Premi a estudiants de l’àmbit agroalimentari de Catalunya”. Aquest guardó està dirigit a joves estudiants d’últim curs de cicles formatius de grau mitjà i superior, relacionats amb el sector agrari, ramader, alimentari, medi natural, forestal i jardineria, de les escoles i centres de formació agrària de Catalunya. En aquest premi, els estudiants presenten els seus treballs del crèdit de síntesi i un jurat els valora segons criteris de sostenibilitat i innovació empresarial. Els guanyadors de cada categoria reben com a premi un portàtil.

Aquest any, el guanyador i els finalistes de la categoria Grau Mitjà han estat:
– Guanyador: Julià Rodríguez Monté, amb el treball “Projecte d’enjardinament del Mercabarna Flor de Barcelona”, de l’Institut d’Educació Secundària Rubió i Tudurí de Barcelona.
– 1r finalista: Lluc Riera i Conesa amb el treball “La tortuga d’estany i la connectivitat entre espais humits, un exemple d’acord de custòdia”, de l’Escola de capacitació agrària i forestal Casa Xifra de Santa Coloma de Farners.
– 2n finalista: Gerard Miró Romagosa amb el treball “SAT Horta Miró” , de l’Escola de capacitació agrària Borges Blanques.

I el guanyador i els finalistes de la categoria Grau Superior han estat:
– Guanyador: Albert Crosas Roura, amb el treball “Estudi de millora de rendibilitat d’una explotació de boví de llet situada a la comarca d’Osona”, de l’Escola familiar agrària de Quintanes de les Masies de Voltregà.
– 1r finalista: Cristian Julià Salas, amb el treball “Espècies invasores ictícol•les: la pitjor amenaça per la biodiversitat del Delta de l’Ebre”, de l’Escola de capacitació agrària d’Amposta.
– 2n finalista: aquest premi, per decisió del jurat, va quedar desert.

L’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu organitza les jornades i el premi conjuntament amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, UNNIM i el Consell de la Pagesia de Manlleu.d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

A Manlleu
Fem Xarxa