Les empreses lavola i VilarRiba es vinculen al Fòrum Gastronòmic Girona 2011

Dimarts passat es va presentar a la seu de Pep Palau, von Arend & Associats (El Dolcet, Manlleu) la vinculació d’empreses i cuiners osonencs al Fòrum Gastronòmic, de Girona que tindrà lloc de diumenge dia 20 a dimecres 23 de febrer. L’acte ha comptat amb la presència de Bet Font, Directora de Serveis Externs de lavola, David Parrramon, soci de VilarRiba i Director de l’Àrea de Consultoria i dels dos directors del Fòrum, Jaume von Arend i Pep Palau.

Pep Palau ha iniciat la seva intervenció destacant els eixos temàtics de l’edició d’enguany: gastronomia sostenible, economia i empresa i alimentació i salut. En el desenvolupament dels dos primers és on hi participen activament les dues empreses osonenques. El Fòrum, ha afirmat Palau, segueix apostant pels valors i està, com sempre, al costat del sector. “D’una banda, hem posat l’accent en la sostenibilitat i és per aquest motiu que hem confiat en lavola, i per l’altra, el Fòrum té vocació de servei al sector de l’hosteleria, d’aquí ve que en moments de crisi com l’actual afrontem de cara els problemes proposant solucions i per aquest motiu hem desenvolupat un temari conjuntament amb VilarRiba”.

Jaume von Arend per la seva banda ha mostrat molt optimisme ja que en temps de crisi el Fòrum continua creixent –més de 12,000m2, més de 300 expositors i m´s de 120 activitats-. Ha deixat palès que l’esdeveniment continua vinculat a la comarca, “no sols perquè la nostra seu està aquí a Manlleu sinó perquè a Girona venen expositors osonencs com ara el col·lectiu Osona Terra, el Consell Comarcal, CBG –que és patrocinador des dels inicis- o Equip Vic. I els ponents Nandu Jubany (Can Jubany), Josep Maria Ribé (Chocovic), Joan Maria Ribas (Ecomenja), David Seijas (elBulli) i els mateixos David Parramon (al Fòrum Empresa) i Bet Font, que participarà en un diàleg.

A continuació Bet Font ha expressat la seva satisfacció per col·laborar en un esdeveniment d’aquestes característiques i ha volgut deixar clar que des d’edicions passades “el Fòrum ja ha anat incorporant idees de sostenibilitat, que el treball no es comença des de zero. El que lavola pretén és detectar tot allò que es pot millorar del que ja s’està fent i saber com transmetre-ho amb facilitat. Un dels aspectes que aquesta empresa osonenca analitzarà seran les emissions de CO² que genera l’esdeveniment, i explicarà com adquirir crèdits per compensar-les i per tant aconseguir que el Fòrum Gastronòmic sigui un esdeveniment neutre en CO²”.

Per acabar, David Parramon ha mostrat també la seva il·lusió per formar part del FòrumEmpresa i ha destacat que aquesta temàtica no sol ser recorrent en els esdeveniments gastronòmics i que, sens dubte, és un element imprescindible. En aquesta primera edició, el FòrumEmpresa pretendrà proporcionar els conceptes clau en la gestió d’un negoci de restauració, sempre de la mà d’experts del sector. Parramon ha matisat que “sostenible” també significa sostenible econòmicament, és a dir, que una bona gestió és clau perquè el negoci funcioni. La voluntat de VilarRiba és poder seguir celebrant el FòrumEmpresa en el marc del Fòrum Gastronòmic d’edicions futures.

Via: Vilaweb notícies

A Manlleu
Fem Xarxa