• Inici
  • Notícies
  • Alacer Mas invertirà 6 milions en una nova planta a Osona

Alacer Mas invertirà 6 milions en una nova planta a Osona

 

Ramon Mas, responsable d'Alacer Mas

L’empresa de caràcter familiar que comercialitza alumini i acer inoxidable preveu un increment del 40% de la facturació enguany, bàsicament en el sector de l’alimentació.

L’empresa catalana Alacer Mas, especialitzada en la comercialització d’alumini i acer inoxidable bàsicament per al sector de l’alimentació, invertirà entre cinc i sis milions d’euros després de l’estiu destinats a la construcció d’una nova planta de 8.700 m² a Gurb (Osona). L’empresa, de caràcter familiar, preveu tancar enguany amb una facturació entorn dels 50 milions d’euros, quantitat que representaria un increment de prop del 40% respecte a la del 2009.

La nova planta, que estarà situada a tocar de la C-17 “podria començar a construir-se després de l’estiu si hi ha la capacitat econòmica necessària i si la facturació del darrer trimestre segueix la línia ascendent com la dels tres primers mesos de l’any”, explica Ramon Mas, administrador i propietari de la firma nascuda el 1978, que hi afegeix: “El setembre decidirem si comencem les obres a l’octubre o les iniciem a començaments de l’any vinent.”

Amb la construcció d’aquesta nova planta, que podria estar acabada el juliol de l’any vinent, “es podria dur a terme tasques de polits, plastificats o setinats, que fins ara es donaven a tercers”, afirma el màxim responsable de l’empresa d’Osona. Els terrenys ja estan comprats i pagats.

Alacer Mas, que disposa de gairebé un centenar de treballadors, ha fet front a la crisi buscant oportunitats. Malgrat haver reduït les vendes de 68 milions d’euros el 2007 a 37 milions el 2009, no ha aturat les inversions. Així, els darrers dos anys ha desemborsat prop de cinc milions d’euros. L’empresa ha invertit 700.000 euros en una planta de Saragossa, que actua al marge d’Alacer Mas, tot i que hi està molt relacionada, ja que l’administració es porta des de la seu catalana. També s’han destinat 1,2 milions d’euros a la planta de Girona. “Una oportunitat que vàrem tancar l’any passat en quedar-nos la nau en propietat d’un senyor que es va jubilar i vam aprofitar per incorporar els treballadors, la nau i els estocs al grup”, assegura Ramon Mas. Cal destacar, també, que de les tres naus situades a Parets del Vallès, en dues s’ha fet una inversió en energia fotovoltaica de prop d’un milió d’euros, 500.000 en cada planta.I finalment, els terrenys de la futura planta de Gurb que es construirà, gairebé amb tota seguretat, després de l’estiu han costat un milió i mig.

Alacer Mas, amb una capacitat de comercialització d’alumini i acer inoxidable fins a 21.000 tones en els bons anys, disposa d’una superfície d’uns 20.000 m² de plantes destinades a albergar aquests materials. Uns materials que han arribat fins a una cartera de 7.000 clients.

FORTS EN L’ALIMENTACIÓ.

El sector clau per a la firma vigatana és el de l’alimentació. De fet, més del 50% del material comercialitzat per Alacer Mas es destina a les empreses ubicades en el món agroalimentari. Casa Tarradellas o La Corporació Alimentària Guissona en són dos clars exemples.El sector de la construcció és el segons en importància per a l’empresa i representa entre el 17 i el 18% de la facturació i la resta de materials es destina al sector petroquímic i farmacèutic, al de bars i fred, el nuclear i el ferroviari.

Alacer Mas va néixer a Vic l’u de gener del 1982 com a societat unipersonal a càrrec de Ramon Mas. Cinc anys després ja comença l’expansió i es crea a la mateixa ciutat el nou departament dedicat a la venda de subministraments industrials i especialitzats en peces manufacturades d’acer inoxidable per a empreses metal·lúrgiques, químiques i alimentàries. L’any 1988 s’obre un centre a Manresa i el 1989 s’inaugura el centre de Parets del Vallès amb l’objectiu de consolidar la firma a la zona d’influència de Barcelona. Quatre anys més tard s’obre delegació a Lleida i s’entra al País Basc. El 1996 s’obre oficina a Perpinyà, el 2003 s’adquireix una planta industrial a Mollet i el 2005 es compren diverses naus a Parets del Vallès.

(via L’Avui 17/07/10 02:00 – vic – Ramon Roca)

A Manlleu
Fem Xarxa