• Inici
  • Notícies
  • Vic incorpora als autobusos urbans una aplicació basada en el Google Maps

Vic incorpora als autobusos urbans una aplicació basada en el Google Maps

Uns dissenyadors alemanys han creat una aplicació per a dispositius mòbils que utilitza la tecnologia de Google Maps i que permetrà als usuaris del transport públic de la ciutat de Vic saber en tot moment on es troben els vehicles i el moment “precís” d’arribada a la parada. Aquesta eina permetrà optimitzar el servei de transport urbà als usuaris i millorar-ne la qualitat. A més, el nou servei integra una pantalla a tots els autobusos urbans a través de la qual el passatger pot escoltar i veure informació detallada de la ruta. Durant l’any 2010, el transport urbà de Vic ha registrat 600.000 usuaris.

Amb la idea de fer un transport urbà “més transparent”, el director de l’empresa mybus, encarregada de pensar i executar aquest prototip, l’alemany Malte Metzing, ha explicat que el servei consisteix en una aplicació accessible a través de dispositius mòbils com iPhone o sistemes Android que permet conèixer a temps real els horaris o rutes que fan els vehicles i quines connexions cal prendre per arribar al lloc de destí.

L’aplicació web és un mapa de Google Maps que mostra les línies dels autobusos de Vic i el moviment que fan els autobusos a temps real, cosa que permet saber-ne la posició precisa. L’accés a aquesta informació modificarà “inevitablement” el comportament dels usuaris ja que, segons Metzing, “podran aprofitar més bé el seu temps”.

A més, els autobusos de les línies vigatanes incorporen unes pantalles que avisen els usuaris de la propera parada. A més, també s’hi poden llegir notícies i s’oferta un servei de propaganda pels comerços de cada zona. El servei es complementa amb un sistema d’àudio que relata quina és la propera parada.

L’Ajuntament de Vic ha materialitzat aquest projecte que incorpora la tecnologia 2.0 amb l’objectiu de fer més accessible la informació a l’usuari, però també per contribuir a la sostenibilitat de la ciutat i ajudar en la reducció de l’ús del vehicle privat.

Trobareu tot l’article a :  Osona.com

A Manlleu
Fem Xarxa