• Inici
  • Notícies
  • Creant noves línees de treball. El cas de Recollida i Reciclatge,S.L.

Creant noves línees de treball. El cas de Recollida i Reciclatge,S.L.

L’empresa osonenca Recollida i Reciclatge SL produeix un total de 40 tones de bales de paper reciclat al mes que es destinen a la fabricació del jaç per als garrins acabats de néixer.

El paper de diari triturat es converteix en un jaç que escalfa els garrins que acaben de néixer i els “eixuga”, segons Redorta, “i evita que agafin refredats”. De cada camada, “es poden salvar alguns garrins”.

A més, a diferència de la palla, el paper de diari es desfà “per ell mateix” quan es canalitza cap a la fossa de purins. Segons el gerent de l’empresa, “d’aquesta manera, retornem el material a la natura”.Segons Redorta, “de cada camada, se salven d’un a dos garrins, cosa que fa augmentar la producció dels grangers”. L’empresa ven les bales de paper a granges d’arreu de Catalunya però també a l’Aragó, el País Valencià i Navarra.
Una de les línies de treball de l’empresa és la trituració de paper de diari per a fer-ne el jaç dels garrins acabats de néixer però també compta amb altres seccions com ara la recuperació de palets de fusta per fer-ne mobiliari urbà, la recollida industrial de deixalles, la gestió de deixalleries, la recaptació d’olis domèstics a escoles i restaurants per fer-ne biodièsel o la destrucció de documents confidencials.
Via: el 9 Nou}

Etiquetes,

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa