• Inici
  • Notícies
  • Experiències del Programa de pràctiques de Garantia Juvenil

Experiències del Programa de pràctiques de Garantia Juvenil

S’ha obert una nova convocatòria destinada a contractar persones joves en pràctiques durant mig any. Les persones i entitats interessades en participar en el programa es poden adreçar al Servei d’Ocupació de l’OPE.

Hem parlat amb tres de les persones que van participar en aquest programa durant el 2016 els hem demanat quina va ser la seva experiència, què n’han extret i si animarien a altres joves a participar-hi.

 

Laila Ferrer
La meva experiència en el Programa ha estat molt positiva. En el meu cas, era el primer contacte amb el món laboral després d’acabar el grau i a part d’adquirir experiència, em va donar molta autoconfiança com a professional.

A part dels 6 mesos d’experiència com a tècnica de medi ambient, he pogut introduir-me i conèixer el funcionament d’un Ajuntament, he fet contactes professionals molt enriquidors i he pogut veure la capacitat d’adaptabilitat que tinc.

Recomanaria el programa amb els ulls tancats. De fet, ja ho faig! Els joves ho tenim molt difícil per poder adquirir experiència d’una forma justa i digna, és a dir, podent treballar en un lloc on et valorin. Això sumat al fet que les pràctiques són remunerades, em semblen motius més que suficients per recomanar aquest programa a altres persones.

 

Pere Dot
Em vaig apuntar al programa en acabar un màster i va ser una oportunitat de conèixer l’àmbit de la comunicació en l’administració pública. L’experiència va ser realment positiva i vaig participar en projectes diferents aprenent de tot l’equip tècnic amb qui vaig treballar.

Un dels principals obstacles dels joves quan comencen la seva carrera professional és la falta d’oportunitats per manca d’experiència. Aquest programa m’ha permès guanyar experiència en el meu àmbit i consolidar les meves aptituds. Ara puc presentar el meu currículum amb més credibilitat i confiança.

Recomanaria a qualsevol jove que s’informi sobre les possibilitats d’aquests programes. Suposen possibilitats d’incorporació reals, pràctiques professionals en ambients laborals i, a més, estan remunerades.

 

Jordi Vilaseca
Només puc donar les gràcies al Programa i al GDT per donar-me l’oportunitat de poder treballar amb ells i per fer-me sentir tan bé des del primer dia.

Durant el mig any que ha durat el programa, he après moltes coses que m’han enriquit professionalment. Realment ha sigut una molt bona experiència que repetiria. M’ha permès envoltar-me de gent fantàstica, treballar amb altres entitats i veure les cares dels alumnes quan fèiem una xerrada. Però sobretot m’he adonat de la necessitat de seguir enfortint i vertebrant un moviment ecologista al nostre país.

Recomanaria el programa a totes les persones joves que busquen tenir el primer contacte en el món laboral o que necessiten guanyar experiència ja que els permet treballar a jornada completa durant mig any i amb un sou digne.

 

 

 

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa