Posada en marxa de la Renda garantida de ciutadania

S’ha posat en marxa la prestació de renda garantida de ciutadania, una ajuda adreçada a persones i famílies que no disposen de recursos suficients per cobrir les necessitats bàsiques.

Les persones que fins ara rebien la renda mínima d’inserció (RMI) passaran automàticament a cobrar l’RGC sense necessitat de fer cap tràmit. El procediment per sol·licitar la renda garantida de ciutadania inclou un formulari que es pot respondre a través del web o bé trucant per telèfon al 900 400 012. A partir d’aquí, les persones rebran hora per accedir a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) de Vic on s’acabarà de valorar l’acceptació de l’ajut.

Els requisits per rebre la renda varien en funció de si els destinataris són famílies, famílies monoparentals, persones que reben menys de 564 € al mes o persones que cobren una prestació o subsidi per desocupació. La documentació que cal aportar també varia en funció de la situació laboral, familiar i econòmica de les persones demandants.

Tota la informació sobre les condicions es poden consultar al web www.rendagarantida.gencat.cat però, per facilitar aquest procediment i aclarir els dubtes que puguin sorgir, des del Servei d’Ocupació de l’OPE, donarem suport a les persones que necessitin fer aquesta sol·licitud a través del servei de Feinateca.

Us podeu adreçar a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA els dilluns i dimecres, de 10 a 13 h o bé dimarts i dijous de 15.30 a 17.30. Per a  més informació, truqueu al 93 851 50 22 o escriviu a [email protected].

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa