• Inici
  • Butlletí
  • La 25a edició de la Fira Porc i Cervesa tanca posant en valor el sector cansalader

La 25a edició de la Fira Porc i Cervesa tanca posant en valor el sector cansalader

Toni Molist de la Carnisseria Molist de Manlleu va guanyar el primer premi del 1r Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional de Catalunya, organitzat per La Confraria del Gras i el Magre i La Fundació Oficis de la Carn. Francesc Colom, de la Carnisseria Colom-Vila va obtenir una menció del jurat.

Els premis es van entregar dins dels actes de la Fira Porc i Cervesa, escollida com a espai de promoció del sector i divulgador de la qualitat de producte artesà elaborat a Catalunya. Al concurs hi van participar 20 empreses procedents de les comarques de Barcelona, Girona i Lleida.

Aquests premis, sumats al fet que fa pocs mesos Josep Tarradellas de Can Cerilles de Manlleu guanyés el 1r premi del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou, deixa molt clar que Manlleu compta amb un sector cansalader artesà consolidat, punter i amb la millor qualitat. D’altra banda, el jurat del Barcelona Beer Festival, organitzador del 4t Concurs de Cervesa Artesana de la fira, va concedir el primer premi a Cerveses La Pirata per la cervesa Barcelona Tropical. El segon premi va ser per a Carnival de la Cervesera Quer i el tercer per la varietat Castanya de la Companyia Cervesera del Montseny.

La fira també és el marc en què s’entreguen els premis del Concurs de Receptes de Bloggers Gastronòmics, organitzat per la revista Cuina.cat dins de les activitats del Dia Cuina, que consoliden la fira com un espai gastronòmic d’interès nacional. El jurat d’aquest concurs va triar la recepta de Gelat de llonganissa, del blog Flavor Cook, de Xavier Soriano, com la millor recepta innovadora, destacant la importància d’aquest producte i deixant clar que la innovació i la tradició se sumen en la gastronomia catalana. L’edició d’enguany del Dia Cuina ha inclòs més de 30 activitats gastronòmiques i ha comptat amb el suport del Consell Comarcal d’Osona, que va organitzar dues activitats per dinamitzar, promoure i donar a conèixer les empreses osonenques de la Xarxa de Productes de la Terra.

Satisfets dels resultats i la trajectòria de la fira, des de l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) seguim impulsant i dinamitzant el sector i convidem a les empreses que encara no participen o col·laboren a la fira, que ho facin a la propera edició.

Trobareu més informació de la fira al web www.porcicervesa.cat.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa