• Inici
  • Butlletí
  • Inici del projecte Cultura emprenedora a l’escola a l’Escola Quatre Vents de Manlleu

Inici del projecte Cultura emprenedora a l’escola a l’Escola Quatre Vents de Manlleu

Aquest mes de novembre s’ha iniciat el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola, en què hi participa l’alumnat de 5è de primària de l’Escola Quatre Vents. L’objectiu del projecte és fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària per desenvolupar valors, hàbits i habilitats que capacitin les persones per impulsar projectes professionals i vitals.

Durant el curs, l’alumnat d’una aula crea, gestiona i tanca una cooperativa. Aquest procés comporta constituir l’empresa, escollir el producte, dissenyar la imatge corporativa, fer difusió i comunicació del projecte, produir i vendre en un mercat local, aportar part dels beneficis a projectes d’interès social i avaluar la feina feta.

Totes aquestes tasques suposen treballar una combinació d’habilitats pràctiques, coneixements, motivació, valors ètics, actituds, emocions, i altres components socials i de comportament que es mobilitzen conjuntament per aconseguir una acció eficaç i que les persones puguin aconseguir el seu ple desenvolupament personal, social i professional.

Per desenvolupar aquest projecte, s’aposta pel cooperativisme com a filosofia empresarial, per ser un model de gestió democràtica, participativa i en el qual la responsabilitat social és un criteri rector de l’activitat econòmica. En un context creatiu i lúdic, els nens i nenes desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal i,  al mantenir contacte amb entitats i empreses del territori, l’escola s’integra a l’entorn.

Aquest projecte, que s’inicia per primera vegada a Manlleu, es desenvolupa des de l’any 2011 a diferents municipis de la província. Està impulsat per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i la d’Educació de la Diputació de Barcelona, i compta amb la participació de l’Ajuntament de Manlleu i l’Escola Quatre Vents. En futures edicions s’ampliarà els centres educatius del municipi on es desenvoluparà el projecte.

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa