• Inici
  • Butlletí
  • Ajuts per a la rehabilitació energètica d’edificis, la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega de VE

Ajuts per a la rehabilitació energètica d’edificis, la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega de VE

L’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía) ha convocat per aquest 2018 aquests dos programes d’ajuts:

1. Programa PAREER II d’ajuts per a la rehabilitació energètica d’edificis:

Els beneficiaris poden ser els propietaris d’edificis existents destinats a qualsevol ús, les comunitats de propietaris, les empreses explotadores, arrendatàries o concessionàries d’edificis i les empreses de serveis energètics.

Les accions susceptibles de rebre els ajuts poden ser les relacionades amb la millora de l’eficiència energètica de l’envoltant tèrmica, la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions tèrmiques i d’il·luminació, la substitució d’energia convencional per energia solar tèrmica i la substitució d’energia convencional per energia geotèrmica. En tot cas, les actuacions han de millorar la qualificació energètica total de l’edifici en almenys una lletra, pel que fa a la qualificació energètica inicial de l’edifici.

L’import màxim de l’ajut serà del 30% del cost i la resta es pot demanar en forma de préstec.

2. Programa MOVALT d’ajuts per a vehicles d’energies alternatives i punts de recàrrega.

Inclou una línia d’ajuts per a l’adquisició de vehicles elèctrics, de gas liquat del petroli (GLP/autogas), gas natural comprimit (GNC) i liquat (GNL), vehicles que es propulsin amb pila de combustible i motos elèctriques. Termini fins el 30 de juny de 2018 als concessionaris adherits.

L’altra línia d’ajuts és per a sistemes de recàrrega de bateries de vehicles elèctrics, tan en la modalitat d’adquisició directa com d’operacions de finançament per renting. Ho poden sol·licitar les empreses privades i altres tipus de persones jurídiques (NIF que comenci per A, B, C, D, E, F, G, J, N, R, W) i entitats locals i públiques.

Per els següents usos: públic no residencial, privat i/o públic en zones d’estacionament d’empreses privades i públiques per els treballadors, ús públic en via pública i carreteres.

Pots trobar més informació d’aquests programes al web de l’IDAE: Més informació al web de l’IDAE: http://www.idae.es/ayudas-y-financiacion

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa