• Inici
  • Butlletí
  • Necessitats i oportunitats de les iniciatives d’ESS, al diagnòstic de Manlleu i d’Osona

Necessitats i oportunitats de les iniciatives d’ESS, al diagnòstic de Manlleu i d’Osona

L’interès creixent per l’Economia Social i Solidària (ESS) planteja reptes a diferents nivells, especialment pel fet que és un camp nou per recórrer i, per tant, en molts casos, un terreny inexplorat.

Des de l’administració pública, un dels principals reptes és el de desplegar polítiques de desenvolupament local que impulsin l’ESS amb l’objectiu que aquesta opció adquireixi notorietat en les polítiques d’ocupació, empresa i desenvolupament territorial. Per a fer-ho, cal partir de diagnòstics acurats que permetin adequar les intervencions.

Per aquest motiu, l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) ha publicat un informe que té l’objectiu de localitzar les iniciatives d’ESS del territori, fer-ne un diagnòstic socioeconòmic, i detectar les necessitats i oportunitats que poden tenir en les seves cadenes de valor empresarial.

Situar-les sobre mapa ha permès, per una banda, que es puguin reconèixer i, per altra banda, que es puguin conèixer entre elles. El fet de conèixer-se afavorirà la creació de sinergies i relacions empresarials en el futur. Unes oportunitats de negoci en les respectives cadenes de valor d’aquestes empreses que han estat identificades a través del diagnòstic presentat i que poden ser tingudes en consideració amb l’objectiu de consolidar o augmentar la seva activitat econòmica.

La creació de comunitat o de xarxa va ser una de les demandes més clares des de la taula de Nova Economia en la primera edició que es va celebrar del FES MANLLEU (Fòrum Econòmic i Social) l’abril de 2016.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa