Treball compartit a temps parcial

El Lab Manlleu, espai de Coworking ofereix diversos serveis per adaptar-se a les necessitats de les empreses. D’una banda, els usuaris/es fixes disposen d’una taula de treball, un armari tancat i accés 24/7. Altres empreses que no hi estan instal·lades fan servir l’equipament com a espai de formació o de reunions.

Però el Lab també s’ha convertit en aquest any i mig de trajectòria en un espai útil per a autònoms i empreses que busquen un lloc de treball per a un ús puntual. El Lab compta amb 4 empreses fixes i amb una desena d’empreses que periòdicament fan servir les seves instal·lacions per unes hores concretes, o bé durant un període curt de temps.

Hem parlat amb quatre d’aquests usuaris puntuals per veure quina ha estat la seva experiència de treball en aquest format. Són perfils professionals diversos i que demostren la versatilitat de l’equipament.

L’Anna Rosanas-Urgell treballa fent recerca biomèdica en una empresa de Bèlgica. Durant l’estiu va ser a Manlleu i va instal·lar-se al Lab: “la meva feina em permet treballar des de casa en línia i el Lab m’ha ofert un espai tranquil, sense distraccions, amb bona connexió a Internet, màquina de cafè i aire condicionat (molt important a l’estiu).” Ella destaca un dels avantatges més recurrents de treballar en un espai de Coworking: “aquí tens un espai reservat a la feina, que no és casa teva això t’ajuda a regular-te els horaris de feina/no-feina”.

En David Sanglas és un dels últims usuaris que han arribat al Lab Manlleu. Treballa en una aula d’hostaleria a mitja jornada, feina que combina amb la seva tasca com a professional autònom. Ell destaca “la tranquil·litat i l’ambient de treball del Lab” ja que, com explica, “per motius familiars” en aquests moments li és difícil treballar a casa. La seva feina, centrada en la realització de projectes gastronòmics “és molt diversa i amb uns horaris poc marcats” que es poden adaptar a l’horari d’obertura del Lab .

Carme Arderiu també és autònoma i es dedica a l’externalització de serveis comptables i financers. Va arribar al Lab per coneixença de l’equip de l’Ajuntament i utilitza principalment l’espai de reunions “per fer presentacions de dades als clients i fer trucades via Skype”. Ella destaca la possibilitat de relacionar-se en un espai de coworking: “l’autònom és un perfil que treballa sol moltes hores i s’agraeix estar en un lloc amb altres persones, encara que siguin d’àmbits professionals diferents”.

L’Eduard Rovira treballa com autònom en tasques d’investigació i, en el seu cas, destaca el fet de tenir una oficina fora del seu domicili habitual: “treballo a distància i visc fora de Manlleu, però sovint passo uns dies a la ciutat i necessito un lloc on treballar. Abans em quedava a casa o anava a la biblioteca, però tots dos espais tenen desavantatges, el fet de sortir i venir a un espai agradable, amb ambient de treball, és molt positiu”.

En tots tres casos també valoren positivament les instal·lacions del Lab, la connexió a Internet, les facilitats d’aparcament i l’atenció rebuda pel personal de l’Ajuntament que gestiona l’espai de Coworking.

En aquests moments el Lab Manlleu permet fer un ús gratuït de l’espai en horari d’obertura de l’espai:

  • Matins, de dilluns a divendres de 9 a 14h
  • Tardes, de dilluns a dijous, de 15 a 18 h.

Per a més informació podeu visitar l’equipament al carrer Prior Tarafa, 11 consultar el web coworkingmanlleu.cat, trucar al telèfon 93 782 71 61 o enviar un correu a [email protected].

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa