Intercanvi d’experiències en ESS

Els dies 10 i 11 d’octubre, l’Ajuntament de Manlleu va participar en una trobada a Arbúcies que va servir d’intercanvi d’experiències en Economia Social i Solidària (ESS). Hi van participar els ajuntaments d’Arbúcies, Cardedeu, Hernani i Manlleu.

Aquestes jornades de treball segueixen la línia encetada fa uns anys amb la visita a l’Ajuntament d’Hernani i, amb una nova trobada a principis d’any a Manlleu. Són jornades de treball útils per confrontar i valorar les actuacions que s’estan portant a terme pels diversos municipis.

L’agenda de treball d’aquests dos dies va girar al voltant dels següents eixos: l’espai institucional, la re-municipalització, el coneixement i l’intercanvi d’experiències. Però mes enllà del fet de compartir realitats, l’objectiu d’aquesta nova reunió era la de trobar un projecte conjunt per desenvolupar per tots els ajuntaments participants durant el 2019.

Aquest és un objectiu complex, ja que cada municipi està dedicant els seus esforços en projectes d’Economia Social i Solidària molt diversos. La voluntat comuna d’apostar per una nova economia més propera a les persones i les seves necessitats es troba amb diferents oportunitats i reptes segons el context de cada municipi. En aquest sentit, la idea que es va acordar de projecte comú va ser la de compartir metodologies de treball per tal de fomentar el mercat social treballant amb col·lectius vulnerables.

A grans trets, cadascun dels territoris treballarà en el col·lectiu que cregui més oportú segons les seves necessitats concretes, focalitzant-se segons escaigui en grups sensibles com són les dones migrades, els joves en risc d’exclusió social o el col·lectiu de dones que treballen en economia submergida.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa