• Inici
  • Notícies
  • L’Ajuntament de Manlleu, de nou exemple en l’impuls de l’ESS

L’Ajuntament de Manlleu, de nou exemple en l’impuls de l’ESS

El passat 23 de novembre, l’OPE Manlleu va presentar l’estudi sobre les cadenes de valor en l’Economia Social i Solidària a Osona (2017) a l’Oficina Tècnica d’Estratègies per al Desenvolupament Econòmic (OTEDE) de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu de la jornada va ser el de donar a conèixer estratègies d’activació de mercats socials territorials. Acompanyant l’Ajuntament de Manlleu i davant de personal tècnic de diversos municipis de la província de Barcelona, hi havia l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, que va presentar la moneda social de la Grama; i un representant del programa Mares de Madrid, que va donar a conèixer el projecte de transformació urbana a través de l’economia social i solidària.

La transferibilitat de coneixement entre administracions públiques ha estat sempre un incentiu per a l’OPE a l’hora de desenvolupar projectes de desenvolupament local. Actualment, des de la necessitat d’actuació local, és imprescindible tenir una concepció global de territori i concertar estratègies amb la resta d’administracions.

Enguany, donant continuïtat a aquest projecte d’impuls del mercat social, des de l’OPE Manlleu i en col·laboració amb el Balanç Social de la Xarxa d’Economia Solidària (XES), s’ha publicat un catàleg de consum responsable amb les iniciatives d’ESS del territori. Un document virtual que es pot consultar en línia a través del web  ess.manlleu.cat.

 

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa