• Inici
  • Notícies
  • Resultats del Programa Fem Ocupació per a Joves 2017-18

Resultats del Programa Fem Ocupació per a Joves 2017-18

El Servei d’OPE Feina de l’Ajuntament de  Manlleu ha tancat la tercera edició del programa Fem Ocupació per a Joves, que ha permès la contractació de 16 joves per un període mínim de 6 mesos.

Aquest programa ocupacional municipal, pretén afavorir la inserció laboral de joves d’entre 18 i 29 anys i atendre les necessitats reals de les empreses. El Servei d’Ocupació de Catalunya subvenciona 6 mesos del contracte de treball amb la part proporcional del Salari Mínim Interprofessional

Una de les prioritats en aquesta edició era que ambdues parts (contractada i contractant) o, com a mínim, una de les dues, fossin de Manlleu. 15 dels contractes (el 94%) s’han realitzat a empreses o persones de Manlleu o de la seva àrea d’influència.

Una altre dels objectius era augmentar el nombre de contractes a noies, que l’any passat era del 30%. Enguany s’ha aconseguit un equilibri, amb 8 nois i 8 noies. Tot i això, es segueix perpetuant que els llocs en espais més masculinitzats els ocupen els nois i els llocs de treball del sectors més feminitzats els ocupen les noies.

El nombre més elevat de contractes s’han realitzat a persones d’entre 18 i 24 anys, joves que en molts casos optaven a la seva primera feina laboral retribuïda.

Les empreses que més se n’han beneficiat són micro i petites empreses, un retrat representatiu del teixit empresarial de Manlleu.

Els resultats són positius pel fet d’haver assolit la totalitat de les contractacions assignades tot i que queda per veure la continuïtat dels i les joves a les empreses, ja que molts contractes encara no han finalitzat i per això se seguirà fent acompanyament tant a les empreses com als i les joves.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa