• Inici
  • Butlletí
  • Xavier Marcet posa en valor la innovació i el talent en el marc de la 7a. edició dels Premis Innovacat

Xavier Marcet posa en valor la innovació i el talent en el marc de la 7a. edició dels Premis Innovacat

Xavier Marcet, president de Lead to Change,  va oferir el passat 13 de novembre una formació a Manlleu on va explicar com els canvis tecnològics generaran noves oportunitats a les empreses i a les persones. Amb l’Internet de les coses, el Big Data i la intel·ligència artificial es generaran un gran volum de dades, sorgiran noves eines per a treballar-les i hi haurà una nova relació entre persones i màquines. Aquesta suma anirà a favor de les persones i permetrà prendre millors decisions amb una nova metodologia i amb més informació.

La idea clau de l’exposició de Marcet ha estat el factor de l’adaptació: “en un món que canvia ràpidament l’importat és desaprendre coses per després reapendre’n d’altres”. Marcet va dir que aquest canvi (que no s’ha de confondre amb formació) s’ha de donar a nivell de les organitzacions, però, sobretot a nivell personal: “les persones amb talent són les que fan l’esforç d’adaptar-se i les empreses han de saber aprofitar aquestes capacitats a dintre abans que facin el pas cap a fora”.

Marcet va destacar les empreses ambidextres, enteses com les empreses que exploten amb eficiència el negoci actual i que, a la vegada, saben explorar nous negocis (innovar). D’aquí la importància de practicar una empatia radical amb la clientela per donar resposta a una necessitat que aquest/a encara no sap expressar, vinculant així oportunitats amb capacitats.

Aquesta formació és un dels premis que atorga cada convocatòria Innovacat. Enguany es va dirigir a totes les empreses que s’han presentat als Premis Innovacat durant les seves 7 edicions, i, també, es va obrir al teixit empresarial de Manlleu.

 

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa