Avancem cap a la compra pública responsable

El 24 de gener va realitzar-se una formació sobre compra pública responsable a l’Auditori de Barcelona Activa. La jornada s’adreçava a personal tècnic municipal i tenia l’objectiu de facilitar l’intercanvi de coneixement i d’establir relacions entre totes les persones i grups d’interès implicats en la compra pública responsable.

En aquesta jornada va presentar-se l’estudi De la teoria a la pràctica: Casos reals de compra pública responsable, que analitza tècnicament contractes reals de diferents administracions de l’Estat que destaquen positivament en la inclusió d’aspectes ambientals, socials i de bon govern. La idea era la de facilitar una eina als municipis per poder abordar el tema de la compra pública responsable sabent quins són els principals reptes i potencialitats en la pràctica concreta. Per exemple: quines clàusules poden utilitzar-se, en quin punt del plec, com presentar-ho a secretaria, com fer seguiment, entre d’altres aspectes.

Així mateix, la jornada va comptar amb la presència de persones amb un ampli recorregut en la introducció de clàusules ambientals, socials i de bon govern (ASG) i en la promoció de l’ús de la contractació com a política pública.

L’assistència a aquesta jornada s’emmarca  en la Línia 3, Acció pública interna del Pla d’acció 2019 que desenvolupa el Marc d’acció en Economia Social i Solidària (ESS) per a Manlleu, aprovat per unanimitat en Ple municipal.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa