• Inici
  • Notícies
  • Pràctiques educatives: una oportunitat per a empreses i estudiants

Pràctiques educatives: una oportunitat per a empreses i estudiants

Des de l’OPE i l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica (ASPPE) es fa d’enllaç entre empreses i estudiants de Manlleu perquè l’alumnat pugui fer pràctiques formatives. Es tracta d’estades a empreses amb l’objectiu d’aplicar i complementar els coneixements adquirits en una formació, afavorint l’adquisició de competències professionals corresponents en un àmbit de treball real.

Es signa un conveni de col·laboració en les diferents parts implicades (per exemple l’empresa, l’alumnat i el centre de formació) i existeixen diverses tipologies en funció de l’etapa educativa de la persona (de l’ESO fins a la Universitat passant per cicles, programes ocupacionals o de formació i inserció).

De cara a les empreses, el fet de tenir joves en pràctiques els pot permetre captar futur personal qualificat, col·laborar en la formació de la persona i una major relació amb els centres docents. En funció de la tipologia de pràctiques, aquesta pot implicar o no uns serveis retribuïts.

Des de l’OPE Manlleu es fa d’enllaç i pont entre els centres formatius i el teixit empresarial i es col·labora amb els centres per la gestió d’aquestes pràctiques a la vegada que s’engeguen nous projectes de col·laboració públic-privada en relació amb les pràctiques. Per aquelles empreses que vulguin acollir personal en pràctiques, l’OPE serveix de punt de referència per iniciar tot el procés amb els centres educatius.


Al programa de ràdio del Fem Xarxa del passat 18 de desembre es va fer un monogràfic sobre pràctiques educatives, on vam conèixer diverses experiències tant d’estudiants, com de docents i empreses que han participat en aquests programes d’una o altra manera. El podeu escoltar a continuació:

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa