• Inici
  • Butlletí
  • La FP, formació a mida de les necessitats de les empreses

La FP, formació a mida de les necessitats de les empreses

Osona ha celebrat una nova edició de les Jornades CÀPSULA d’orientació acadèmica i professional. El seu objectiu és donar a estudiants de 4t d’ESO, a les seves famílies i professionals de l’educació les diferents opcions formatives a la comarca per poder dibuixar el circuit formatiu i professional més adequat per a cada alumne/a un cop finalitzats els estudis obligatoris.

A les jornades es va posar en valor l’oferta de cicles formatius i la necessitat de les empreses de contractar persones amb aquest perfil. Els estudis de Formació Professional comprenen, entre d’altres, els cicles formatius de grau mitjà i superior i la formació ocupacional amb Certificat de Professionalitat. Aquests proporcionen la formació necessària per adquirir competències professionals i coneixement propis de diversos sectors.

Són estudis de caràcter molt pràctic, que inclouen estades a l’empresa i comporten una alta inserció laboral: segons l’Estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments  Professionals 2018 a la Catalunya Central, el 92% d’estudiants de FP ha trobat feina en menys de 9 mesos després de graduar-se. Això mentre l’atur a  Catalunya és de més d’un 15 % i el de la població juvenil arriba gairebé al 29 %

D’altra banda, aquests/es estudiants tenen unes bones perspectives salarials: un/a jove titulat en FP percep, en alguns  casos, un 40% més de sou que un graduat universitari. Per últim, presenta millors perspectives d’estabilitat: joves amb FP tenen la taxa de temporalitat més baixa del mercat de treball (un 33% davant del  65% de les persones sense estudis).

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa