• Inici
  • Notícies
  • Presentació del projecte CAPAÇ-I-TANT en una jornada de l’XMESS a Barcelona

Presentació del projecte CAPAÇ-I-TANT en una jornada de l’XMESS a Barcelona

El passat  28 de febrer, l’Ajuntament de Manlleu conjuntament amb TAC Osona va participar a la jornada de treball a Barcelona de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), de la qual Manlleu en forma part.

A la jornada es van conèixer diferents experiències de finances ètiques i d’inserció sociolaboral. En aquesta última taula es va presentar el projecte Capaç-i-tant, un programa ocupacional per a col·lectius amb discapacitat intel·lectual.

Aquest és un exemple de col·laboració públic-privada en què els dos actors treballen per coconstruir un projecte que faciliti la inclusió i capacitació  de persones en una situació de vulnerabilitat. Sota el lema “Gent molt capaç”, Capaç-i-tant inclou itineraris personalitzats per a les persones que hi participen, la simulació de llocs de treball, tutories i un acompanyament a la inserció. Es gestiona a través d’un equip multidisciplinar de TAC Osona, entitat experta en temes d’inserció de col·lectius específics, i amb la col·laboració de personal tècnic de l’OPE Manlleu.

TAC Osona forma part de Sant Tomàs, una fundació privada que vetlla per la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies per tal de cobrir totes les seves necessitats des de la infància a l’edat adulta. TAC Osona és un Centre Especial de Treball (CET) que facilita el treball amb persones amb discapacitat en un entorn més protegit i ofereixen diversos serveis a persones i empreses: vigilància, jardineria, cuina per a col·lectivitats i serveis industrials.

Manlleu forma part de La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, una xarxa de diverses poblacions que treballen per fomentar  les accions d’ESS al territori.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa