Posada en marxa del programa CuEmE 2019-20

El passat 3 d’octubre es va fer a Barcelona la presentació de la nova edició del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), de la Diputació de Barcelona. Un programa que desenvolupa un treball conjunt entre els ens locals i els centres educatius.

El CuEmE fomenta les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació i la gestió d’una cooperativa per part de l’alumnat de 5è de primària.

Manlleu s’hi va sumar per primer cop durant el curs 2017-18 i cada any s’hi ha incorporat un nou centre. Així, durant aquesta tercera edició hi participaran 138 alumnes de les escoles Quatre Vents, Pompeu Fabra i Puig Agut.

Cada grup-classe treballa el procés de creació i gestió d’una cooperativa. Des de la posada en marxa fins a la comercialització d’un producte o servei passant per la creació de la marca, logotip, disseny, estratègia de comunicació… I sempre tenint en compte els preceptes de l’Economia Social i Solidària (ESS). Els beneficis obtinguts es destinen parcialment a una organització sense ànim de lucre i a la realització d’una activitat lúdica.

Durant l’acte de presentació del CuEmE 2019-20 es va fer una explicació del model educatiu a càrrec d’Octavio Paz i es van presentar diverses entitats que han col·laborat en el procés de creació d’alguna de les cooperatives.

La darrera edició del Programa CuEmE es va portar a terme a 217 escoles de 93 municipis. 9.500 alumnes van crear 294 cooperatives.

Manlleu va acollir el passat mes de maig la Trobada Comarcal del Programa, que va servir de cloenda del curs 2018-19 a Osona i on hi van participar 665 nens/es de 15 escoles.

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa