• Inici
  • Butlletí
  • Coneixem l’experiència dels comerciants de Manlleu al 9è Retail Tour

Coneixem l’experiència dels comerciants de Manlleu al 9è Retail Tour

Els comerços de Manlleu han participat, per novè any consecutiu, en un Retail Tour per conèixer experiències de comerç d’altres països.  Enguany han viatjat fins a Copenhaguen i, per conèixer com va anar, el passat 28 de novembre, vam convidar al programa A Manlleu Fem Xarxa de Ràdio Manlleu a Jaume Casas, de l’empresa de Manlleu Ecograma; i a Bibiana Becerra, l’experta en comunicació visual estratègica pel comerç que va organitzar el Retail.

Com ella destaca, el seu objectiu era el de “dissenyar una ruta que permetés passar per barris comercials similars als de Manlleu o amb propostes que fossin reproduïbles pels comerços d’aquí. Vam visitar establiments, analitzar els aparadors, la decoració, la implantació del producte, l’organització general de la botiga…”

Podeu escoltar tota la conversa a l’apartat de podcasts del web de Ràdio Manlleu: www.radiomanlleu.cat/podcasts.

Becerra posa l’èmfasi en la importància de la unió i el treball conjunt que es fa en aquests viatges: “es creen moltes sinèrgies, fan pinya i és un bon moment per reflexionar; Entre ells es coneixen però en el dia a dia no troben un moment per parlar de segons quins temes. Aquí passen moltes hores treballant junts i agafen idees que els poden servir a ells o a un altre negoci”.

En Jaume Casas destaca l’oportunitat de la proposta: “sempre és molt enriquidor, i és un bon moment per fer xarxa entre comerciants, compartir idees i propostes”. Casas ha participat als nou Retails organitzat per l’OPE i fa una crítica constructiva: “sempre va bé recordar als comerços que apliquin allò que veiem. Sempre tornem molt contents i amb moltes idees però de vegades no es traslladen a les botigues de Manlleu.”

D’altra banda, des de l’OPE, a més de donar suport als comerciants, es poden aprendre coses que van més enllà del comerç: la tècnica de l’OPE Anna Torrents destacava que Copenhaguen “és una ciutat al servei de les persones, amb menys cotxes, carrils bicis pensats per ser utilitzats i un model de ciutat molt interessant per ser estudiat com a referent. “

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa