• Inici
  • Notícies
  • Manlleu participa al Recull de bones pràctiques de la XMESS

Manlleu participa al Recull de bones pràctiques de la XMESS

Manlleu forma part de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), la qual compta amb 41 municipis adherits i un municipi col·laborador. Per tal de promoure, reforçar i consolidar aquest àmbit, i alhora fomentar la cooperació entre els membres de la XMESS, s’ha dut a terme un procés de recollida i sistematització de bones pràctiques implementades al territori.

En concret, fins al moment s’han recollit 38 bones pràctiques dels municipis de la xarxa que potencien l’ESS, ajuden a enfortir el teixit comunitari i poden servir com a inspiració a d’altres municipis per engegar les seves propostes i activitats. Estan vinculades directament amb la resposta a les problemàtiques derivades de la crisi de la COVID-19 (en especial les accions sòcio-econòmiques i sòcio-comunitàries), així com amb l’aprofitament de les oportunitats generades.

L’OPE de Manlleu ha col·laborat en aquest projecte amb la difusió de 3 bones pràctiques de les quals en una primera fase s’han difós sintèticament els titulars i properament es farà difusió de les fitxes sistematitzades completes.

Les bones pràctiques s’han agrupat en cinc categories:

  • – Accions sociocomunitàries per respondre les problemàtiques derivades de la situació actual
  • – Accions de contenció de les conseqüències socioeconòmiques derivades de la COVID-19
  • – Accions de reactivació econòmica com a resposta a la crisi i recessió causada per la COVID-19
  • – Mecanismes de treball, col·laboració i transmissió d’informació a distància
  • – Bones pràctiques no vinculades a la COVID-19.

Podeu consultar les propostes a través del web de l’a XMESS

Imprimir aquest article

Trackback from your site.

Deixa un comentari

Hauries d' identificar-te per deixar un comentari.
A Manlleu
Fem Xarxa